MALO NERVOZNI, ALI IDU DALJE

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALO NERVOZNI, ALI IDU DALJE

Ana Ivanović i Novak Đoković u prvom kolu grend slema u Parizu nisu blistali, ali su savladali rivale Sofiju Arvidson i Denisa Germelmajra

Ana Ivanović i Novak Đoković otvorili su Rolan Garos pobedama, ali uz veliku nervozu. Prošlogodišnja finalistkinja bila je bolja od Sofije Arvidson sa 6:2, 7:5 za 95 minuta, dok je Đoković savladao Denisa Germelmajra sa 4:6, 6:3, 7:5, 6:2, i to za dva i po sata.

Ana je u meč ušla s mnogo samopouzdanja i veoma dobro se kretala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izlazila je na mrežu, slala skraćene lopte i otežala posao protivnici. Arvidsonova je u drugom setu pojačala igru, no Srpkinja je uspela da izbegne taj-brejk i prođe u drugo kolo.

- Bio je to borben meč, težak, ali je najvažnije da sam upisala pobedu. Bila sam nervozna, naročito u drugom setu, ali sam uspela brzo da ga privedem kraju - izjavila je Ivanovićeva, koja će u narednoj rundi igrati protiv Čehinje Lusi Šafarove.

Novak je meč prvog kola turnira u kome mu je cilj da stigne do finala počeo prilično loše. Nemac, koji na ATP listi zauzima 63. mesto, leteo je po terenu u prvom setu, što je očigledno iznenadilo Đokovića, a srčana igra omogućila mu je rani brejk i na kraju osvajanje seta. Srbin je izgledao prilično nervozno i malo šta mu je išlo od ruke, ali se posle brejka protivnika na startu drugog seta trgao i počeo preciznije da igra. Kad je došao do izjednačenja u setovima povratio je samopouzdanje, mada uprkos tome što je dobio ovaj meč nije izgledao tako nadmoćno kakvog smo navikli da ga gledamo. Naredni protivnik mu je 264. teniser na ATP listi Španac Migel Anhel Lopez Haen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.