MAKSIMOVIĆ ZA SRBIJU DANAS: Srbija svetski prvak u fudbalu! I danas je osećaj NESTVARAN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKSIMOVIĆ ZA SRBIJU DANAS: Srbija svetski prvak u fudbalu! I danas je osećaj NESTVARAN!

Srbija je u finalu sa 2:1 savladala Brazil.

Bez obzira na to što je prošlo već dve godine od osvajanja Mundijalita i dalje pri izgovaranju rečenice "SRBIJA JE PRVAK SVETA" oseti se poseban ponos i srce podrhti. Na današnji dan 2015. godine, hrabri izabranici Veljka Paunovića su u finalu savladali Brazil i fudbalski svet bacili pod noge. Odlučujući pogodak za "zlatne orliće" postigao je Nemanja Maksimović u 118. minutu.  Na dan kada su ispisali novu, zlatnu stranicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbalske istorije naše zemlje, mlada reprezentacija Srbije protiv Makedonije bije bitku na Evropskom prvenstvu. Bez obzira na veliku obavezu koja ih očekuje od 18:00 časova, Nemanja Maksimović je našao malo vremena za srbijadanas.com evocira uspomene sa Novog Zelanda.

- Dve godine od velikog uspeha koji smo napravili su prosto proletele velikom brzinom. I danas kada se setim tog prvenstva i svega kroz šta smo prošli, osećaj je nestvaran. To je sigurno bio jedan od najlepših perioda mog života, svaki trenutak sa Novog Zelanda pamtiću dok sam živ - počeo je priču Maksimović.

Još dugo će se pričati o golu koji si postigao protiv Brazila. Andrija Živković te je pronašao idealnom loptom koju si ti mirno i precizno prosledio u mrežu.

- To mi je definitivno najdraži pogodak u dosadašnjoj karijeri. Sve se desilo u deliću sekunde, uradio sam ono što sam mislio da je najbolje i lopta je završila u mreži. Od sreće nisam znao gde se nalazim. Postići pogodak u finalu Svetskog prvenstva u dresu Srbije i to protiv Brazila bilo je zaista ostvarenje dečačkih snova. Samo sećanje na taj turnir u meni budi osećaj ponosa i zaista sam doživotno zahvalan svima, celoj ekipi, stručnom štabu i svima onima koji su nas bezrezervno bodrili.

Šta je presudilo da se pored ni malo lakih rivala, Srbija popne na pobedničko postolje?

- Pre svega je presudio jedan sistematski rad koji smo imali sa selektorom Paunovićem.. On nas je za prvenstvo na Novom Zelandu pripremao tri godine. Za to vreme postali smo porodica, želeli smo svima da pokažemo da smo najbolji na svetu i da zaslužujemo taj pehar. Na naše veliko zadovoljstvo uspeli smo da ostvarimo zacrtani cilj, ali sve zahvaljujući činjenici da smo tokom celih priprema i prvenstva funkcionisali svi kao jedan - završio je Maksimović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.