MAKAČEV ŠOKIRAN - ZAPANJEN: Kako je taj lik prvi? Smatra da ON zaslužuje čelo tabele i niko drugi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 18:06

MAKAČEV ŠOKIRAN - ZAPANJEN: "Kako je taj lik prvi?" Smatra da ON zaslužuje čelo tabele i niko drugi

Možda i ima pravo.

Islam Makačev ne razume zašto se ne smatra najboljim borcem na planeti. Prvaci su se sukobili na UFC-u 284 prošlog februara u Pertu, Australija, s bremenom prvog mesta na "pound-for-pound" tabeli.

UFC-ov kralj perolake kategorije Aleksandar Volkanovski podigao se se u laku kategoriju na domaćem terenu s nadom da će detronizovati nedavno okićenog Makačeva. Nažalost za "The Great-a", izgubio je jednoglasnom odlukom i ostao bez drugog pojasa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji bi pokrivao oba ramena.

Volkanovski je bio rangiran jedno mesto ispred Makačeva kao broj jedan na službenoj lestvici promocije i ostao je na mestu uprkos porazu. Mesec dana kasnije na UFC-u 285, bivši prvak u poluteškoj kategoriji i verovatno najveći borac svih vremena, Džon Džons vratio se kao debitant u teškoj kategoriji. Tako je 35-godišnji "Bones" uspešno osvojio upražnjeni naslov u svom povratku, ugušivši bivšeg privremenog prvaka Sirila Gejna giljotinom nakon nešto više od dva minuta u borbi.

Pobeda je bila dovoljna da katapultira Džonsa na mesto broj jedan koje je zauzimao u nekoliko tačaka tokom svoje slavne karijere, dok je Makačev sada treći na službenoj lestvici, što mu se nikako ne dopada.

- Ovo je sr*nje, brate. Kako Džon Džons može biti broj jedan? Pobedio je nekog tipa koji nije prvak. Ovaj tip (Gejn) nema pojas i stavili su ga na broj 1 pound-for-pound. Ovo su pi*****je. Nije važno kako ga je pobedio, ali drugi ljudi koji se razumeju u MMA, znaju ko je najbolji borac na svetu. Ne zovite me prvakom lake kategorije, zovite me pound-for-pound najboljim borcem - kaže Islam.

Džonsov prelazak u tešku kategoriju propraćen njegovim životopisom verovatno je bio veliki faktor koji je doveo do povratka na prvo mjesto. I on i Makačev bili su dominantne snage kroz dosadašnje karijere, pretrpevši samo po jedan poraz u više od 25 borbi. Iako se Makačev borio isključivo u lakoj kategoriji, on se nada da će se jednog dana pridružiti listi prvaka u dve divizije s poduhvatom u velter kategoriji. Kada se eventualni prelazak dogodi, Makačev se nada da mu neće biti uskraćeno mesto najboljeg na svetu.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Anđela Štimac, devojka Lirima Kastratija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.