MAJKL DŽORDAN STIŽE U VRŠAC

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJKL DŽORDAN STIŽE U VRŠAC

Naši klubovi večeras počinju takmičenje u ULEB kupu. Hemofarm dočekuje belgijski Šarlroa, za koji nastupa igrač zanimljivog imena

Srpski klubovi sutra počinju takmičenje u ULEB kupu. Hemofarm u Vršcu dočekuje belgijski Šarlroa, za koji nastupa Majkl Džordan! Naravno, ne radi se o „letećem veličanstvu“, već o beku istog imena i prezimena kao slavni Em-Džej.

Crvena zvezda u Češkoj igra protiv Nimburka (18.00). Ovaj relativno nepoznat tim u svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << redovima ima četiri Amerikanca. To je jedan od razloga što trener crveno-belih Stevan Karadžić poziva na oprez.

- Reč je o veoma snažnom protivniku, koji je izuzetno neugodan na domaćem parketu. Prošle godine Nimburk nije imao nijedan poraz kod kuće u FIBA, a trenutno deli prvo mesto u češkom šampionatu sa devet pobeda i jednim porazom. Veoma su dobri šuteri, pogotovo iza linije za tri poena. Neće nam biti lako. Odigraćemo najbolje što možemo i pokušaćemo da se pobedom iskupimo za poraz od Partizana - istakao je Karadžić.

FMP, koji je prošle sezone dogurao najdalje od naših klubova (polufinale), dočekuje portugalski tim Ovarense (18). Poraz od Zadra u NLB ligi donekle je poljuljao samopouzdanje „pantera“.

- Nemamo potpuno sklopljenu sliku o protivniku jer iz portugalskog prvenstva ima malo informacija. Radi se o ekipi koja forsira američki stil, dakle dosta igre „jedan na jedan“ i „pik end rol“, u kojima glavnu reč vode tamnoputi košarkaši. Moraćemo da iskontrolišemo njihovu igru, a sa druge strane, želimo malo da ubrzamo naš napad, što bi trebalo da bude dovoljno za pobedu - rekao je trener FMP Vlada Vukoičić.      

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.