Luksemburg nije naivan! Ukrajina jedva do bodova

Izvor: Mondo, 26.Mar.2019, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luksemburg nije naivan! Ukrajina jedva do bodova

Sekunde su delile domaću selekciju od ostanka na vodećoj poziciji u našoj grupi.

Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Imali su sreće Andrej Ševčenko i njegovi fudbaleri u Luksemburgu možda i više nego pre nekoliko dana u Portugalu.

Posle boda u Lisabonu, sa novog gostovanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Ukrajinci se vraćaju pobedonosno.

Luksemburg - Ukrajina 1:2 (1:1).

Gosti jesu bili bolji i više >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napadali, ali gol odluke postigao je domaći fudbaler - Gerson Rodrigez koji je nespretno reagovao u drugom od tri minuta nadoknade i glavom "zakucao" loptu iza leđa svog golmana. Bilo je to posle centaršuta iz prekida i u situaciji u kojoj je morao mnogo bolje da reaguje...

Sekunde su delile Luksemburg od ostanka na vodećoj poziciji, što bi - iako je odigrano tek drugo kolo - bio fantastičan rezultat za ovu selekciju u grupi sa evropskim prvakom Portugalom, te Srbijom i Ukrajinom.

Da se radi o selekciji koja bi kroz ove kvalifikacije mogla da bude "mina" nekom od favorita, pokazao je David Turpel pogotkom u 34. minutu.

Gosti su, ipak, uspeli da izjednače do odlaska na odmor, pošto je Viktor Cigankov u 40. bio precizan.

U junu će Luksemburg imati dva gostovanja, u Litvaniji i Ukrajini, dok će ekipa Andreja Ševčenka pored duela sa današnjim rivalom igrati i protiv Srbije, takođe kod kuće.

Grupa B

Luksemburg - Ukrajina 1:2 (1:1)

/Turpel 34 - Cigankov 40, Rodrigez 90+2ag/

Portugal - Srbija 1:1 (1:1)

/Danilo 42 - Tadić 7p/

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.