Lukić: Sprečili smo plan da se uništi Zvezda

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Jun.2011, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukić: Sprečili smo plan da se uništi Zvezda

Vladan Lukić se osvrnuo na sva iskušenja u prethodne dve godine.
Postao sam predsednik Zvezde bez protivkandidata, jer su se ostali razbežali zbog finansijske situacije u kojoj se klub nalazio. Sačekali su me dug od skoro 30 miliona evra, neplaćeni igrači i treneri, zaposleni... Samo ovog proleća smo morali da platimo 3,5 miliona bivšim igračima, kako bi smo uopšte igrali Evropu! – istakao je Lukić.

Krupna stavka bio je dug prema bankama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> – Zatekli smo skoro deset miliona evra duga prema bankama i pet igrača pod profesionalnim ugovorom!? Da li sam nekog prozivao zbog toga? Da li sam se žalio ili tražio alibi? Prva tri prelazna roka smo uradili bez dinara. Tek smo zimus prvi put platili obeštećenja za Evandra i Borhu, a to su niske cifre s obzirom na njihovu vrednost. To smo postigli zahvaljujući Rambu Petkoviću, čoveku koji nesebično pomaže svoju Zvezdu. Vrednost ugovora prvog tima je malo iznad dva miliona evra, što je najmanji budžet decenijama unazad.
Nema dovoljno sredstava ni za pojačanja za narednu sezonu.
Ne pričam o dnevnim problemima, o vraćanju starih dugova, ne žalim se što smo 3,5 miliona evra morali da vratimo na stare dugove umesto da napravimo tim za sledeću sezonu. Doći će i sportski rezultat i povratak na mesto koje nam u Evropi pripada. Da li ću ja tada ja da vodim klub ili neko drugi manje je važno. Ponosan sam što je uprava na čijem sam čelu uspela da spase klub od propasti i paklenog plana da se uništi najveći srpski sportski brend.
Telekom na četiri godine
Novi sponzor Crvene zvezde biće Telekom.
Sa ponosom mogu da najavim da ćemo narednih dana potpisati ugovor sa Telekomom, koji postaje naš sponzor u naredne četiri godine. Činjenica da je velika kompanija kao što je Telekom izabrala Zvezdu za dugoročnu saradnju pokazuje da smo na pravom putu. U narednom periodu potpisaćemo uvećane ugovore sa nekim postojećim sponzorima, kao i sa dva nova sponzora – izjavio je Lukić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BSK "prozvao" Zvezdu: A zašto igrate prijateljske mečeve sa Partizanom?

Izvor: Blic, 11.Jun.2011, 10:25

Nakon što je predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić uperio prst u pojedine klubove koji se nadmeću u domaćem prvenstvu, odgovor je stigao iz BSK-a koji je prozvan zbog nastupa van sopstvenog stadiona...Podsetimo, Lukić je u svom opširnom intervjuu pored ostalog istakao i seldeće:.."Prvu ligu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.