Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2021, 02:59

Lukenjo pred ispadanjem posle pola veka (VIDEO)

Amalijano slavio 3:2

Istorija će biti ispisana svakako, ko god da slavi. A prva runda kaže da je tom slavlju bliži Amelijano. Klub iz Asunsiona tukao je u prvoj utakmici baraža za paragvajsku Primeru slavni Lukenjo rezultatom 3:2 i napravio veliki korak ka svom prvom plasmanu u tamošnju elitu.

Amelijano je završio sezonu kao četvrti u drugoj ligi, dok je Lukenjo takmičenje okončao na pretposlednjem mestu paragvajske elite posmatrajući koeficijent u prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tri sezone. Gotovo punih deset godina taj klub bori se opstanak. Do sada je bio uspešan, međutim u smiraj ove 2021. moglo bi da mu se dogodi ono najgore. I to baš u godini kada slavi 100 leta od osnivanja.

Lukenjo je jedan od svega osam šampiona Paragvaja (dve titule) i njegovi navijači, ali i paragvajski mediji navode da bi njegovo ispadanje posle više od pola veka u Primeri predstavljalo svojevrsni seizmički šok.

Amelijano je češće nalazio u podređenom položaju na noćašnjem susretu, međutim produktivnost domaćina bila je na nivou ekipa iz elitnog ranga i to je donelo rezultat - od četiri udarca u okvir gola tri su zatresla mrežu.

Napadač Horhe Himenez postigao je dva gola (u 20. i 72. minutu), a Aleks Arse jedan. Doduše, bila je to prava majstorija. S druge strane za Lukenjo je divno iz slobodnjaka gađao i pogodio Valter Ortiz (za 0:1), dok je Marselo Palau 13 minuta pre kraja popravio šanse gostiju da u revanšu ipak spreče ispadanje iz lige.

Golazo de Walter Ortiz para el primero de Luqueño.

📺 100/710 HD - Tigo Star

¡Viví el partido por la promoción en Tigo Sports! pic.twitter.com/sEM2we17nT

Jorge Giménez empató el partido para Ameliano.

📺 100/710 HD - Tigo Star

¡Viví el partido por la promoción en Tigo Sports! pic.twitter.com/Dh2uaRXsuT

Golazo de Alex Arce para el segundo del Sportivo Ameliano.

📺 100/710 HD - Tigo Star

¡Viví el partido por la promoción en Tigo Sports! pic.twitter.com/g7klSNMX9S

Jorge Giménez convierte el tercer gol para la V azulada.

📺 100/710 HD - Tigo Star

¡Viví el partido por la promoción en Tigo Sports! pic.twitter.com/CFpOGCbjUp

Marcelo Palau descuenta para el Auriazul.

📺 100/710 HD - Tigo Star

¡Viví el partido por la promoción en Tigo Sports! pic.twitter.com/nY31IAh1Hg

PARAGVAJ 1 - PLEJ-AUT

PRVA UTAKMICA

Utorak

Amelijano - Lukenjo 3:2 (1:1)

/Himenez 20, 72, Arse 64 - Ortiz 17, Palau 77/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.