Luka Jović ponovo strelac

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Jović ponovo strelac

Napadač Ajntrahta iz Frankfurta dao gol i u trećoj utakmici uzastopno.

Ajntraht iz Frankfurta stabilizuje formu, a jedan od najzaslužnijih u bundesligaškom timu koji ima tri naša igrača jeste najmlađi među njima. Luka Jović (20), nekadašnja Zvezdina nada, bio je strelac i u pobedi protiv Hofenhajma (2:1), učesnika Lige šampiona, u sedmom kolu nemačkog prvenstva.

Ajntraht, gost u toj utakmici, poveo je preko Hrvata Anta Rebića u 40. minutu na Jovićevu asistenciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a Jović je udvostručio prednost čim je počelo drugo poluvreme. Utešni pogodak dao je engleski napadač Rajs Nelson u 82. minutu.

Jović je bio strelac i onomad, kada je Ajntraht kod kuće preslišao Lacio u drugom kolu Lige Evrope (4:1), a mrežu je zatresao i u prošlom kolu Bundes lige, kada je, takođe u Frankfurtu, istim rezultatom savladan Hanover.

Gol je dao i Marseju na Velodromu u prvom kolu Lige Evrope (2:1 za Ajntraht), a sjajnih mesec dana golgeterske forme započeo je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za mlade, kada je naša reprezentacija savladala Rusiju u Nižnjem Novgorodu (2:1). Priliku da nastavi s rešetanjem mreža imaće u poslednje dve kvalifikacione utakmice. Srbija, koja je na pragu šampionata u Italiji dogodine, u Novom Sadu dočekuje Austriju (12. oktobar) pa Jermeniju (16. oktobar) u poslednja dva kola.

S 12 golova u ovoj godini Jović je ubedljivo najbolji strelac Ajntrahta. Prati ga Rebić s osam.

Protiv Hofenhajma je i Filip Kostić igrao od početka. Zamenjen je u 80. minutu. Jović je igrao do 69. minuta, a Mijat Gaćinović je ušao u igru u 46.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.