Luka Jović je granata ispred gola

Izvor: Mondo, 12.Nov.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Luka Jović je granata ispred gola"

U klubu iz Frankfurta na Majni superlativima govore o najboljem strelcu Bundesa.

Kada je u 80. minutu dvadesetogodišnji dečko iz Bijeljine napuštao teren u duelu sa Šalkeom (3:0) u 11. kolu prvenstva Nemačke, navijači Ajntrahta su gromoglasno skandirali ime srpskog golgetera.

Pred 50.700 gledalaca u Frankfurtu, Luka Jović je u nedelju dva puta pogodio mrežu ekipe iz Gelzenkirhena i to u 61. i 73. minutu, trasiravši tako put do pobede izabranicima Adija Hitera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Osim toga, sa devet postignutih pogodaka, reprezentativac Srbije je prvi na listi strelaca u Bundesligi, sa golom više u odnosu na kolegu iz frankfurtske ekipe, Francuza Sebastijana Alera, zatim napadača Borusije iz Menhengladbaha Alasane Plea, kao i Paka Alkasera i Marka Rojsa iz Borusije Dortmund.

Jović i Aler su pružili odličnu partiju protiv Šalkea, kao i hrvatski napadač Ante Rebić.

"Pohvale idu i saigračima, koji mi pomažu. Mi smo dobri prijatelji i nema nikakvih problema između nas", rekao je srpski fudbaler nemačkim medijima.

Francuz Aler je uputio komplimente Srbinu : "Jović je od nas trojice najbolji", a Srbin uzvratio: "To je lepo, ali svi smo podjednako dobri".

Sportski direktor tima iz Frankfurta Fredi Bobić ponosan je na srpskog špica, kao i na ostale napadače
.

"Dobro je što imamo svu trojicu. Naročito je dobar posao uradio 20-godišnji Jović. Luka se preporodio ovde, nigde ga nije bilo u Benfiki. Volimo takve igrače", rekao je nekadašnji golgeter Štutgarta, Borusije Dortmund, Hanovera i Herte.

"On je neverovatan borac. Ako shvati da mora još više da se kreće levo i desno, može da postane svetska klasa", dodao je nekadašnji reprezentativac Nemačke.

Hvalospevima o Joviću nastavio je i trener Ajntrahta, Adi Hiter. "Luka radi sjajan posao. On je granata ispred gola, apsolutni razarač", rekao je on.

Podsetimo, Ajntraht je Jovića doveo iz lisabonskog kluba na pozajmicu s pravom otkupa ugovora.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.