Luka Jović bio OPSEDNUT golovima i očaran dvojicom

Izvor: Mondo, 16.Jul.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Jović bio OPSEDNUT golovima i očaran dvojicom

Novi igrač Real Madrida u članku za "The Player's Tribune" pričao o mnogim tema, otkrivši koja dvojica napadača su mu bili omiljeni tokom odrastanja.

Prvih fudbalskih koraka i kompletnog razvojnog puta, sve do dresa Real Madrida, prisetio se Luka Jović u članku za čuveni "The Player's Tribune" portal, za koji sportisti pišu autobiografske tekstove.

Pisao je o svom odrastanju, savetima koje je dobijao kroz karijeru... Do ostvarenja snova i potpisa ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa "kraljevskim klubom" pre nekoliko nedelja.

Navijači Real Madrida, ali i svi oni koji pomno prate karijeru 21-godišnjeg srpskog napadača, u članku mogu pročitati mnogo zanimljivih podataka koji daju kompletniju sliku o momku iz sela Batar nedaleko od Bijeljine.

"Ponekad pomislim da sam rođen s tim", počinje Luka svoju priču.

"Svako u životu poseduje određeni talenat. Mislim da je moj postizanje pogodaka!"

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Već iz ove rečenice jasno je da mladi fudbaler pleni samopouzdanjem. Sa sigurnošću se može reći da zna da su ove uvodne reči mogle biti jedine koje će pojedini navijači pročitati, ili bar zapamtiti. To su naslovi, reči koje naglašavaju očekivanja, ono što treba da Luka pruži nezasitoj gomili.

Naravno, svaki razuman čitalac nastaviće da čita, sa željom da shvati odakle je stiglo svo to samopouzdanje, a još više dubine leži u njegovom monologu.

"Ne znam kako sam postao napadač, ali otkad pamtim za sebe, bio sam opsednut postizanjem golova. Kada sam bio dete, imao sam dve VHS kasete svih golova sa svih svetskih prvenstava do, ja mislim, 2006. godine. Sećam se da sam bio očaran Rožeom Milom iz Kameruna na Mundijalu 1990. godine i, naravno, Ronaldom - pravim Ronaldom".

"Bio sam opsednut njegovom 'biciklicom' protiv golmana. Sećam se da je bio tako brz, kao magični trik, i vežbao sam taj potez kod kuće. Ronaldo je igrao sa takvom lakoćom, kao da je bio na 30 odsto i smatrao sam to neverovatnim. Njegov stil i samopouzdanje ostavili su trag na mene".


Nakon što se prisetio prvih koraka kao mladi fudbaler i velike žrtve sa kojom se njegova porodica suočila kako bi mu omoguća da se bavi fudbalom, pojasnio je kako je stigao do Crvene zvezde sa osam godina, a zatim se prisetio i gola u "večitom derbiju".

"Ljudi koji nisu iz Srbije možda to neće shvatiti. Crvena zvezda je drugačija na način koji se ne može opisati."

Foto: MN Press

Odrastanje u takvom okruženju, kaže, pružilo mu je potrebno samopouzdanje, nakon čega se nije plašio ničega.

Luka Jović potpisao za Real Madrid (VIDEO, FOTO)

Od skrivenih suza iz Lisabona, tokom pozajmice u Benfiki, do meteorskog uspona u Bundesligi sa klubom koji će uvek zauzimati posebno mesto, Jović je, čini se, uzeo sve u svoje ruke. Naredni njegov korak bio je dolazak na "Santjago Bernabeu", gde će, nada se, a ne očekuje, pokazati talenat sa kojim je rođen.

Kompletan članak na sajtu "Players Tribune" pročitajte OVDE.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.