Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021, 20:49

Luka Ilić menja klub u januaru

Mančester Siti će morati da mu pronađe novu sredinu

Dok Ivan Ilić blista u dresu Verone i raste u jednog od najboljih veznih igrača u Seriji A, njegov brat Luka preživljava teške trenutke u Tventeu. Prema pisanju lokalnih medija, holandski klub želi da raskine pozajmicu Luke Ilića i da ga već u januaru vrati u Mančester Siti sa kojim je pod ugovorom.

Ilić prošlog vikenda nije bio u timu Tventea za meč protiv Go Ahed >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Iglsa. Nije ni u pretprošlom protiv Fajenorda i to je jasan znak u Enshedeu ne računaju na njega.

Iako je sezonu počeo kao starter i u prva tri kola Eredivizije se našao u sratnoj postavi, crveni karton u meču protiv Kambura ga je potpuno izbacio iz tima. Od tada je u 12 utakmica, samo na dva dobio šansu ulazeći sa klupe, a ostale je uglavnom presedeo na klupi.

Ilić je prošlog leta došao u Tvente na drugu pozajmicu iz Mančester Sitija pošto je prethodno igrao za holandski tim kao pozajmljen igrač Građana i u sezoni 2020/21. Pre toga je dve sezone proveo u Bredu, a jednu od njih je igrao zajedno sa mlađim bratom Ivanom.

Braća Ilić su u leto 2017. prodati u paketu iz Crvene zvezde u Mančester Siti za 5.500.000 evra, s tim što Zvezda nije ispunila sve uslove o minutaži igrača pa je morala da plaća i penale. Luka je ostao na Marakani još godinu dana kao pozajmljen igrač, a Ivan još godinu i po posle kojih je polusezonu bio na pozajmici u Zemunu.

Engleski klub je odlučio da ih razvija u Holandiji kao gomilu svojih mladih igrača, a Ivanu je bila dovoljna samo jedna sezona da privuče pažnju Verone. Italijanski klub ga je prvo pozajmio, a posle sjajnih igara letos i otkupio od Sitija za 7.500.000 evra. Luka nije tako uspešno odradio staž na pozajmicama u Holandiji. U Bredi je bio dobar ali u Tventeu nije opravdao očekivanja i sada klub iz Enshedea pregovara o raskidu pozajmice. Siti će mporati da traži drugu sredinu za Luku Ilića. Verovatno na samo šest meseci jer mu ugovor ističe na kraju sezone.

Od srpskih igrača, Mančester Siti ima još dvojicu na pozajmicama u Holandiji. Filip Stevanović je uglavnom standardan u Herenvenu i upisao je po gol i aistenciju, dok Slobodan Tedić u Zvoleu na 13 utakmica nije uspeo da se upiše u strelce.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.