Luka Dončić je Pikaso

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 10:42

"Luka Dončić je Pikaso"

Džejson Kid, trener Dalas Maveriksa, pohvalio je svog plejmejkera Luku Dončića.

Džejsona Kida pamtimo kao jednog od najboljih plejmejkera svog doba i izuzetno inteligentnog košarkaša koji vidi sve na terenu.

Kid je sada trener Dalas Maveriksa, gde ima priliku da sarađuje sa još jednim igračem koji vidi sve na terenu – Lukom Dončićem i Kid je za njega imao samo reči hvale.

"Dončić? On je mladi Pikaso. Ne znam da li je neko nekada rekao Pikasu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mora da iskoristi svaku boju, ali hoću da podsetim Luku da ima mnogo saigrača kojima može da veruje jer su tu da mu pomognu. On stalno priča da ima toliko stvari u svojoj igri koje mora da unapredi kako na terenu tako i van njega i u pravu je, a ovo je upravo jedna od njih", naveo je Kid.

Dončić je u plej-ofu imao 35,7 poena, 10,3 asistencije i 7,9 skokova u seriji od sedam utakmica protiv Los Anđeles Klipersa kada je Dalas ispao i nakon toga je Rik Karlajl napustio tim.

Setimo se samo kako je Kid "lansirao" Janisa Adetokumba dok je bio trener Milvoki Baksa, pa možda uspe da usmeri i Dončića ka šampionskom prstenu.

Dalas je svoj jedini šampionski trofej osvojio 2011. godine, kada su pod vođstvom Rika Karlajla pobedili Majami Hit sa Lebronom, Vejdom i Bošom posle šest odigranih utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.