Luka Božić stopama Nikole Jokića

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 11:36

Luka Božić stopama Nikole Jokića

ABA liga objavila ime dobitnika prestižne nagrade.

Košarkaš Zadra Luka Božić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dela ABA lige.

Božić je proglašen za MVP regularnog dela sezone regionalnog takmičenja u izboru trenera, novinara i navijača. Košarkaš Zadra je osvojio 79 odsto glasova.

Na drugom mestu je košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco sa 12,3 odsto glasova, a treći je igrač Partizana Matijas Lesor (7,1). Božić je ove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sezone prosečno beležio 22 poena i imao je 9,8 skokova i 6,4 asistencije, uz indeks korisnosti 32,6 po meču.

Nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) prošle sezone pripala je tadašnjem košarkašu Crvene zvezde Nikoli Kaliniću. Prvi dobitnik ove nagrade u sezoni 2014/2015. bio je tadašnji član Mege Nikola Jokić, koji sada igra za ekipu Denvera u NBA ligi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.