Luj van Gal ga oterao jer je slabić, a sada je legenda i budući predsednik Barse!

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luj van Gal ga oterao jer je slabić, a sada je legenda i budući predsednik Barse!

Ispovest Barsinog defanzivca, ovako je odlučio da napustio svoju Kataloniju i pređe u Mančester junajted.

Đerar Pike trenutno važi za jednog od najboljih štopera današnjice, postao je legenda Barselone sa kojom je osvojio sve moguće trofeje.

Ipak, kada je kao tinejdžer bio na pragu prvog tima, tadašnji trener Luj van Gal mu je srušio snove. Rekao mu je da nikada neće moći da igra u prvom timu Barselone.



''Niko nije mogao da pretpostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ko će biti prvi trener kada dođe vreme da uđeš u prvi tim. Kada sam ja bio na pragu, tada je Van Gal bio prvi trener, a jednom prilikom me je odgurnuo, bacio na zemlju i rekao mi da nikada neću biti dovoljno jak da bi igrao u Barseloni. Potpuno me je uništio. U Barseloni nismo smeli da idemo u teretanu pre 18 godine, to je bila njegova metoda. Bilo je veoma teško
'', otkrio je Pike.

Pike je odlučio da pređe u Mančester junajted iz kog ga je vratio Pep Gvardiola leta 2008. godine za samo pet miliona funti.

Tada je počela neverovatna istorija. Pike je u poslednjih osam godina, osvojio šest titula u Primeri, tri Lige šampiona, četiri Kupa kralja, tri SP za klubove. Sa Španijom je osvojio SP 2010 i EP 2012, a najavio je povlačenje iz reprezentacije posle Mundijala 2018 i da će se kandidovati za predsednika Barselone kada se povuče.

''Želim da budem predsednik Barselone. To je moj najveći cilj kada se povučem. Ne vidim sebe kao trenera, mislim da ne bih uživao u tom poslu. Kao predsednik, mogao bih da učinim mnogo toga za svoj klub, jer je to moja najveća strast. Moja karijera će se završiti za nekoliko godina, a tada ću se potruditi da postanem predsednik Barselone'', naglasio je Pike.

Inače, Pike je ovih dana u žiži i zbog najavljenog povlačenja iz reprezentacija, a više o tome OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.