Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 15:16

Ludogorecova dupla kruna pod znakom pitanja, CSKA Sofija je u kupu nepremostiva prepreka

Orlovi dočekuju Armejce u Razgradu u revanš susretu polufinala najmasovnijeg takmičenja u Bugarskoj. Igraju protiv tradicije i doneli su 1:1 iz Sofije

Ludogorec je na dobrom putu prigrli još jednu duplu krunu. Petu u klupskoj istoriji. Izvesno je da će tim iz Razgrada da osvoji nacionalnu titulu, desetu u nizu, i da će da nastavi da vlada u Bugarskoj, a izbacivanjem CSKA Sofije iz polufinala kupa bi napravio krupan korak ka tom cilju. Orlovi su na revanš poneli 1:1 iz Sofije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Razgrad, a najuspešniji bugarski klub sa 31 titulom i 20 nacionalnih kupova će biti na velikom iskušenju u drugom dvoboju sa Ludogorecom (17.30).

CSKA Sofija će igrati protiv tradicije i godinama unazad najboljeg tima u Bugarskoj. Iako je Ludogorec ostvario dominaciju u pogledu titula, dueli sa CSKA se najčešće završavaju podelom bodova, i to najnepopularnijim rezultatom – 0:0. Dva tima su čak osam od poslednjih 10 susreta odigrala nerešeno, a u četiri navrata nije bilo golova.

17.30: (2,35) Ludogorec (3,20) CSKA Sofija (2,90)

Ludogorecu bi takav ishod odgovarao u revanšu polufinala Kupa Bugarske. Ekipu iz Razgrada bi remi mirnih mreža odveo u finale, u koje se jučerašnjom pobedom nad Slavijom plasirala Arda, napravivši najveći uspeh u istoriji.

Dva vodeća tima u prvenstvu nisu uspela da pobede pre nedelju dana u Sofiji, završivši 1:1 i ostavivši karte otvorenim za revanš u Razgradu. Meč je izuzetno važan za obe ekipe. Ludogorec vodi u šampionatu sa devet bodova više u odnosu na drugoplasiranu Lokomotivu iz Plovdiva i čak 12 ispred Armejaca. Iz toga se da zaključiti da titula najverovatnije neće menjati vlasnika. Za CSKA je kup poslednja šansa da ne doživi još jednu sezonu bez trofeja.

Ekipa koju predvodi Ljuboslav Penev mora danas da postigne najmanje jedan gol da bi "izbrisala" učinak iz Sofije. Očekuje se da će Penev napraviti samo jednu promenu u odnosu na prvi sastanak. Turicov će startovati na poziciji desnog beka, a Jomov će stati ispred njega na krilu kao zamena za povređenog Džeroma Sinklera. Centralni defanzivci biće Holanđani Koh i Matej, a levi bek Maziku. U napadu će ponovo iza Kaiseda delovati Tijago, koji je postigao gol u prvom susretu.

Njegov kolega Valdas Dambrauskas okleva sa odbranom. Anton Nedjalkov se već oporavio od povrede i tokom vikenda igrao protiv Montane. Očekuje se da će danas biti starter protiv svog bivšeg tima. Tako će Sisinjo ostati na klupi ili promeniti mesto na desnom beku, gde obično igra Ikoko. Verdon i Sa će biti u centru odbrane, a kapiten Svetoslav Djakov se vraća u tim.

Optimizam u taboru Crvenih povezan je sa činjenicom da uvek eliminišu Orlove u kupu. Poslednji put se to dogodilo 2019. godine posle 1:0 u Razgradu u četvrtfinalu.

BUGARSKA, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Slavija - Arda 0:1 (0:0) /prvi meč 0:0/

Sreda

17.30: (2,35) Ludogorec (3,20) CSKA Sofija (2,90) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.