Ludo igra Dortmund - 10 utakmica 36 golova! Bajernu poklonjen penal u 90. minutu, Lustenberger kao Mekmanaman (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludo igra Dortmund - 10 utakmica 36 golova! Bajernu poklonjen penal u 90. minutu, Lustenberger kao Mekmanaman (VIDEO)

Darmštat šokirao Leverkuzen, Ingolštat odoleo na gostovanju Volfzburgu

Zaboravite Klopa, Tuhelova Borusija igra još luđi fudbal! Dortmund je danas u Hanoveru odigrao desetu utakmicu u sezoni - računajući sva takmičenja - i posle nje na kontu ima čak 36 golova?! Milioneri su slavili sa 4:2, tako da posle četiri kola imaju maksimalan učinak, baš kao i Bajern koji je do tri boda u malom bavarskom derbiju protiv Augzburga došao iz nepostojećeg penala u 90. minutu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Borusija je nešto sporije ušla u meč u Hanoveru, pa je domaćin poveo golom Sobieha u 18. minutu. Ali kada se mašinerija zagrejala spasa nije bilo. Da je prekoputa bio i mnogo jači tim verovatno ne bi bolje prošao. Obamejan je izjednačio iz penala u 35. minutu, da bi u 44. sjajnim pogotkom Mhitarjan potpuno preokrenuo rezultat.

Da ovaj Tuhelov tim i kvalitet više u odnosu na prethodne sezone pokazao je trenutak kada je Sobieh izjednačio početkom drugog dela, a Dortmund psihološki nije pao nijednog momenta. Milioneri su do novog vođstva došli autogolom Felipea, da bi konačan rezultat postavio svojim drugim pogotkom Obamejan, i to ponovo sa bele tačke.

Ovako dobar start - na svakoj od prve četiri utakmice u sezoni postigli minimum tri gola - Borusija nije imala još od 1965. godine, što će reći u poslednjih 50 sezona.

A da Partizan ima razloga za brigu što se nalazi u grupi sa Augzburgom pokazao je današnji okršaj tog tima sa Bajernom na Alijanc areni. Bajern je slavio sa 2:1, ali teško da bi se utakmica tako završila da nije bilo nepostojećeg penala u 90. minutu. Daglas Kosta zakucao se u jednog defanzivca Augzburga, srušio na travu, a sudija iza gola sugeriosao je glavnom da pokaže na belu tačku, što je ovaj i uradio. Uzaludni su bili protesti gostiju... Tomas Miler namestio je loptu i poslao je u desni ugao golmana Hica. Prethodno, Augzburg je poveo golom Ešvajna u finišu prvog poluvremena, a na 1:1 izjednačio Levandovski. Nema dileme, Bajern je bio mnogo bolji i više je pokazao, ali bunker Augzburga verovatno ne bi bio srušen da ne beše tog jedanaesterca...

Treba pomenuti da je Tomas Miler nastavio svoju seriju golova. Ovo mu je šesti vezani meč, računajući i reprezentativne na kome saje gol, ukupno ih je od starta sezone dao devet.

I dok se vodeći tandem Bajern - Borusija učvrstio na čelu tabele, njihovi glavni konkurenti Leverkuzen i Volfzburg danas su neprijatno iznenadili svoje navijače. Posle tri vezana remija na startu sezone Darmštat je slavio ni manje ni više nego usred Leverkuzena. Gol odluke pao je u 7. minutu, a strelac je bio Sula. Domaćinu nisu pomogla ni letošnja pojačanja koja su ušla sa klupe - Mehmedi, Čičarito i Kevin Kampl.

Volfzburg se nije baš obrukao poput Bajera, ali svakako da se nije očekivalo samo 0:0 protiv Ingolštata. Debitovali su novajlije Draksler i Dante i to je najjači utisak sa ovog duela pošto od fudbala nije bilo mnogo toga...

Verovatno gol kola postignut je u Berlinu. Herta je na svom stadionu dobila Štutgart sa 2:1 i poslala ga na samo dno, gde je Borusija iz Menhengladbaha. Pomenutu majstoriju izveo je Lustenberger u nadoknadi prvog dela. To je bio pogodak za konačnih 2:1. Taj gol možda bismo najpre mogli da uporedimo sa onim najčuvenijim koji je u dresu Reala postigao Stiv Mekmanaman...

Štutgart je, dakle, na samom dnu posle ovog neuspeha, a zanimljiv je podatak da nikada u svojoj istoriji nije doživeo četiri startna poraza.

BUNDESLIGA  - 4. KOLO

Petak:

Borusija Menhengladbah - Hamburger 0:3 (0:2)

/Lasoga 11, 44, Miler 52/

Subota: 

Bajern Minhen - Augzburg 2:1 (0:1)

/Levandovski 77, Miler 90pen - Ešvajn 43/

Bajer Leverkuzen - Darmštat 0:1 (0:1)

/Sulu 7/

Hanover - Borusija Dortmund 2:4 (1:2)

/Sobieh 18, 54 - Obamejan 35pen, 85pen, Mhitarjan 44, Felipe 67ag/

Herta - Štutgart 2:1 (2:1)

/Haraguči 14, Lustenberger 45+3 - Šunjić 36/

Ingolštad - Volfzburg 0:0

18.30: Ajntraht Frankfurt - Keln

Nedelja:

15.30: Hofenhajm - Verder

17.30: Šalke - Majnc

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.