Ludnica u Ligi nacija - Crnogorci mogu da ispadnu u Ligu D, ali i da odu u plej-of!

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Ludnica'' u Ligi nacija - Crnogorci mogu da ispadnu u Ligu D, ali i da odu u plej-of!

Ako savladaju Rumuniju, imaće ogroman razlog da navijaju za Srbiju.

Porazom u Beogradu od reprezentacije Srbije (2:1), selekcija Crne Gore izgubila je šanse za osvajanje prvog mesta u Grupi 4 Lige C, ali daleko od toga da u poslednjem kolu protiv Rumunije neće imati motiva da ostvari pobedu.

Naime, trijumf nad Rumunima bi Crnogorcima omogućio osvajanje drugog mesta u grupi, koje bi moglo da ima ogroman značaj.

Ako bi Srbija kroz redovne kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koje tek treba da startuju naredne godine izborila plasman na EURO 2020, onda bi Crna Gora kao drugoplasirana u grupi zauzela njeno mesto u plej-ofu Lige nacija, odakle takođe vodi put ka plasmanu na EP!

S druge strane, Tumbinim ''Sokolovima'' preti i ispadanje u Ligu D, iako je Litvanija već otpisana kao poslednjeplasirana u grupi.

Ukoliko bi Rumunija slavila u Podgorici sa 2:0, ili ubedljivije, Crna Gora bi, se zajedno sa Litvanijom preselila u najniži rang takmičenja u Ligi nacija!

Razlog?

Grupa 1 Lige C je jedina koja ima tri selekcije (Izrael, Škotska, Albanija), u svim ostalim se takmiče po četiri nacionalna tima.

Tako će u Ligu D ispasti tri četvrtoplasirane reprezentacije, iz Grupa 2, 3 i 4, dok će četvrti putnik biti najslabija trećeplasirana selekcija iz sve četiri grupe.

Trenutno je najslabiji od trećeplasiranih Kipar koji ima 1 osvojen bod, uz gol razliku 2:7, dok Crna Gora ima takođe 1 bod, uz gol-razliku 1:4, ali i utakmicu manje.

Ovde treba napomenuti da se u rangiranju trećeplasiranih ne računaju njihovi rezultati protiv poslednjeplasiranih u grupi, pa tako se Crnoj Gori ne bi računale dve utakmice protiv Litvanije i šest osvojenih bodova u tim mečevima.

Dakle, biće u utorak veoma zanimljivo kada je selekcija Crne Gore u pitanju...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Nije vruć, ali je domaći teren: Srbije tri godine bez poraza u Beogradu

Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2018

Pobeda garantuje ostvarenje cilja, objektivno i sa porazom imamo šanse, jer Crna Gora ima svojih motiva da udari na Rumuniju, a samo poraz domaćina u Podgorici zahteva od Srbije trijumf nad Litvanijom u poslednjem kolu Grupe 4. Međutim, apsolutno pogrešno bi bilo da se Orlovi uzdaju u bilo šta drugo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.