Izvor: MozzartSport.com, 08.Jan.2021, 00:52

Ludnica u Kupu Kralja: Eibar prokockao tri gola prednosti šest minuta, pa se provukao u produžecima

Rezervisti briljirali u najuzbudljivijem meču treće runde Kupa Kralja

Mogao je Kup Kralja u trećoj rundi da ostane i bez petog prvoligaša. Redom su trećeligaši iz najmasovnijeg takmičenja španskog fudbal izbacivali Hetafe, Selta, Atletiko Madrid i Ueska, a umalo se isto nije dogodilo i Eibaru. I to na najneverovatniji mogući način. Baskijski klub je za svega šest minuta uspeo da prokocka tri gola prednosti na gostovanju Las Rozasu, ali se u produžecima provukao i ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izbegao bruku, plasiravši se u narednu rundu - 4:3 (3:3).

Ništa nije slutilo na ovakvu dramu, jer Eibar je u uvodnih četvrt časa igre preko iskusnih napadača Jošinorija Muta i Kikea prednost od dva gola, sa kojom je otišao na prednost. A kada je Pedro Leon postigao i treći pogodak za baksijski tim, delovalo je da je priča završena. Međutim, gosti su se u tom trenutku opustili i spustili gard, i Las Rozasu je bilo dovoljno svega šest minuta da to iskoristi i vrati se u život. Praktično u narednom napadu rezervista Mario Losada je smanjio zaostatak domaćina, tri minuta kasnije pogodio je Mingo, još jedan igrač koji je ušao sa klupe, da bi i treći rezervista, Augusto Galvan doneo izjednačenje u koje je malo ko verovao i na poluvremenu.

Ali bilo je to sve od madridskog tima. Snage za potpuni preokret nije imao. Pritom, i Mendilibar je povukao prave izmene. Kako se otišlo u produžetke, španski stručnjak je već u prvom povukao dve - uveo je dvojicu vrlo bitnih fudbalera Brajana Hila i Serhija Enriha, i rezultat je stigao. Već na startu drugog produžetka posle jedne timske akcije Hil zavrće na peterac, a tamo, na pravom mestu - Enrih i Eibar je ponovo poveo. Magije više nije bilo, Las Rozas ju je ispucao u onih šest minuta. Ali se makar časno oprostio od Kupa Kralja.

Srpski čuvar mreže Marko Dmitrović je čitav meč odgledao sa Eibarove klupe.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.