Ludnica u Kanadi: Hulkenberg iza Ferstapena – šta nas čeka u nedelju?

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 23:16

"Ludnica" u Kanadi: Hulkenberg iza Ferstapena – šta nas čeka u nedelju?

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je pol poziciju pred trku za VN Kanade.

Šampionat Formule 1 se ovog vikenda vozi u Kanadi na stazi u Montrealu, a već u kvalifikacijama smo videli pravi spektakl.

Kiša, sjajna vožnja i dramatični rezulati obeležili su subotnju vožnju, a trka se vozi u nedelju od 20 časova.

Maks Ferstapen je još jednom pokazao da je najbolji i da je Red Bul isuviše dominantan i ostvario novu pol poziciju, pa na kraju nije mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni vozio i ostao u garaži usled jake kiše.

Sa druge pozicije kreće vozač Hasa Nikol Hulkenberg, a treći je Fernando Alonso iz Aston Martina.

Potom slede Luis Hamilton i Džordž Rasel iz Mercedesa, pa Okon, Noris, Sajns, Pijastri i deseti Aleks Albon koji nije ni vozio u trećem kvalifikacionom delu.

U prvom kvalifikacionom ciklusu eliminisani su Cunoda, Gasli, De Vris, Sardžent i Džou.

Poslednji krug Q1 obeležile su dve sporne situacije, u prvoj je Luis Hamilton zasmetao Lensu Strolu i umalo je došlo do incident.

Potom u poslednjoj šikani smo videli da je Karlos Sajns, kao i Juki Cunoda zasmetao vozačima i to je direktno uticalo na vreme Pjera Gaslija koji je završio kvalifikacije na 17. mestu i sa razlogom bio besan kada se sve završilo.

Bilo je bez kiše pred početak Q2, pa je to Aleks Albon prvi prepoznao i ostvario prvo mesto za Vilijams na gumama za suvo.

Odmah za njim je kreno Maks Ferstapen, ali nije uspeo da ga skine sa prve pozicije. Pokušali su i ostali da krenu sa gumama za suvo, ali dok su uspeli da promene pneumatike kiša je ponovo počela.

Vremenski uslovi su skupo koštali i Serija Čeka Peresa (12. mesto) koji je ostao bez plasmana u Q3, dok su Lando Noris i Oskar Pijastri fantastičnom vožnjom došli do mesta 3 i 4, a Ferari je kasno menjao gume i Lekler (11. mesto) zajedno sa Magnusenom, Botasom i Strolom ispao u Q2.

Lekler je u poslednjem trenutku dobio poslednju šansu da na gumama za promenljivo vreme napadne mesto u Top 10.

Alonso, Rasel i Hamilton su na gumama za promenljivo došli u finalni deo kvalifikacija koji je počeo porukom vozačima da će vreme biti sve lošije i lošije i da se padavine pojačavaju.

Oskar Pijastri je platio ceh i proklizao, udario u zid pa su organizatori trke proglasili crvene zastave i prekinuli kvalifikacije na određeno vreme. Niko Hulkenberg je uspeo da završi krug pre crvenih zastava i stane iza Maksa Ferstapena, odmah na drugo mesto.

Alonso je ostao treći kada je poslao poruku da su uslovi nemogući, a zbog takvih uslova ni Albon nije rizikovao da izlazi na stazu i ostao deseti što je Pijastriju ostavilo 9. startno mesto u nedelju.

Ferstapen se nije mučio i ostao sa pol pozicijom u garaži. Trku za VN Kanade u Formuli 1 možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ferstapen osvojio pol poziciju za VN Kanade u Formuli 1 na stazi u Montrealu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2023, 09:52

MONTREAL - Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je pol poziciju za trku VN Kanade u Formuli 1 u Montrealu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.