Ludilo ne jenjava: ponovo ustaški povici na splitskom Poljudu, meč prekinut dva puta

Izvor: Blic, 18.Dec.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludilo ne jenjava: ponovo ustaški povici na splitskom Poljudu, meč prekinut dva puta

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u polufinale Kupa Hrvatske savladavši u Splitu domaći Hajduk sa 2:1, a domaći mediji prenose da su se na stadionu Poljud pristalice oba kluba ponovo oglasile neprimerenim navijanjem.

Pripadnici ekstremnih navijačkih grupa Torcida i Bed Blu Bojsi paleći baklje naizmenično su uzvikivali ustaške pozdrave "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše", zbog čega je utakmica dva puta na kratko prekinuta.

Zbog istog skandiranja na Poljudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krajem novembra, za vreme prvenstvenog meča protiv Osijeka, protiv Hajduka je pokrenut disciplinski postupak.

Pred oko 10.000 gledalaca, revanš utakmica četvrtfinala hrvatskog

kupa bila je formalnost pošto je Dinamo prvi meč u Zagrebu dobio s nedostižnih 5:0.

Do sve češćih skandiranja ustaškog pokliča došlo je posle poteza reprezentativca Hrvatske Josipa Šimunića, koji je nakon plasmana na Svetsko prvenstvo preko Islanda u baražu na Maksimiru pokrenuo skandiranje "Za dom spremni".

To je publika na zagrebačkom stadionu sa oduševljenjem prihvatila, a Šimunić je suspendovan na 10 mečeva i moraće da plati FIFA 30.000 švajcarskih franaka. Sa tom odlukom nije se pomirio, pa je angažovao advokata koji je ambiciozno najavio mogućnost ukidanja kazne.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ludilo ne jenjava: ponovo ustaški povici na splitskom Poljudu, meč prekinut dva puta

Izvor: Dzungla.org, 18.Dec.2013

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u polufinale Kupa Hrvatske savladavši u Splitu domaći Hajduk sa 2:1, a domaći mediji prenose da su se na stadionu Poljud pristalice oba kluba ponovo oglasile neprimerenim navijanjem.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.