Ludi Old firm: Tri crvena kartona i pobeda Rendžersa!

Izvor: Blic, 25.Mar.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludi "Old firm": Tri crvena kartona i pobeda Rendžersa!

Ekipa Rendžersa zabeležila je krucijalnu pobedu u vatrenom derbiju Glazgova nad Seltikom 3:2. Golove za domaćina postigli su Sone Aluko u desetom minutu, Endriju Litl u 72. minutu i Li Valas tri minuta kasnije dok su za gosta pogodili Skot Braun u 88. minutu i Tomas Ronje u drugom minutu nadoknade. U meču su viđena i tri crvena kartona, jedan za domaćina i dva za gosta.

Velika želja kod domaćina viđena je od samog starta utakmice, tako da je već u desetom minutu solo prodorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aluko na neverovatan način nanizao četiri igrača i prosledio loptu u mrežu Seltika.

Veći problem za lidera škotskog prvenstva nastao je kada je bek Ča Du Ri zaradio direktan crveni karton kao poslednji igrač odbrane zbog faula nad Lijom Valasom.

Uprkos igraču više, Rendžers nije uspevao da pripreti i matira Forsera još jednom sve do 55. minuta kada Seltik ostaje sa devetoricom na terenu zbog isključenja Viktora Vanijame.

Od 72. do 75. minuta sledi prava noćna mora za "kelte" jer prvo pogađa Litl a zatim i Valas za nedostižno vođstvo Rendžersa.

Amerikanac Bokanegra revanširao se Vanijami i Riju i napustio je utakmicu pre vremena zbog skrivljenog penala, zbog kojeg je dobio i crveni karton.

Kapiten Braun je smanjio na 3:1 u 88. minutu, a onda je Ronje u drugom minutu nadoknade ublažio poraz svoje ekipe pošto nije ostalo vremena za potpuni povratak Seltikovih igrača.

Rendžers se ovim trijumfom privremeno odvojio na tri poena od Madervela ali je zasigurno da neće moći da stignu rivala iz Glazgova koji je već osvojio titulu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rendžersi uspešniji u večitom derbiju (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Mar.2012

Glazgov Rendžers je pobedio gradskog rivala Seltik sa 3:2 u velikom derbiju škotske Premijer lige.. Iako je šampionat Škotske već rešen, a Seltik siguran na vrhu tabele sa 21 poenom prednosti, igrači Rendžersa doneli su radost svojim navijačima u jednom od najstarijih derbi mečeva u sportu.. Utakmica...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.