Luda završnica, titula Pajratsima

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luda završnica, titula Pajratsima

Orlando Pajratsi novi su prvaci Južne Afrike u fudbalu.

Takmičenje su Pajratsi i ekipa Ajaksa iz Kejptauna završili sa identičnim brojem bodova, presudila je gol razlika. U oba međusobna duela domaćin je slavio rezultatom 3:0.

Pajratsi su do prve titule od 2003. godine došli u samoj završnici meča, u 84. minutu Čansa je postigao gol koji je klubu iz Soveta doneo slavlje.

Posle prvih poluvremena utakmica poslednjeg kola činilo se da će slaviti Ajaks, ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Kejptauna koja je u poslednje kolo ušla sa dva boda prednosti.

Ajaks je vodio protiv Maricburga na svom terenu ali su gosti, kojima utakmica rezultatski nije značila ništa, preokrenuli rezultat u drugom poluvremenu.

U Johanesburgu je tada bilo 1:1 pa je gol za vođstvo Pajratsa nagovestio titulu. U Kejptaunu domaćin nije mogao dalje od 2:2 pa je Ajaks ostao bez prve titule u klupskoj istoriji.

Vermezovićevi Kajzer Čifsi pobedili su poslednjem kolu ali su ta tri boda bila dovoljna samo za treće mesto sa bodom zaostatka za prvoplasiranom i drugoplasiranom ekipom.

Mamelodi Sandaunsi su četvrti a Supersport Junajted, šampion u prethodne tri sezone, završio je na sedmom mestu na tabeli...

Orlando Pajratsi će igrati u afričkoj Ligi šampiona u sezoni 2011/2012.

rezultati 30. kola: Ajaks Kejptaun - Maricburg Junajted 2:2, Amazulu - Kajzer Čifs 1:2, Fri Stejt Stars - Supersport junajted 0:1, Orlando Pajrats - Golden Erouz 2:1, Mamelodi Sandauns - Blufontejn Seltik 3:1

tabela: Orlando Pajrats 60, Ajaks Kejptaun 60, Kajzer Čifs 59, Mamelodi Sandauns 58, Blumfontejn Seltik 52, Bidvest Vits 40, Supersport junajted 40...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako li će UEFA reagovati na ovu tuču u Ukrajini? VIDEO

Izvor: S media, 21.Maj.2011

Neverovatne scene viđene su po završetku meča poslednjeg kola ukrajinskog šampionata između Obolona iz Kijeva i Metalista iz Harkova. ..Utakmica nije imala takmičarski značaj, domaćin je već obezbedio opstanak, dok su gosti iz Harkova sezonu završili kao trećeplasirani tim Ukrajine, ali navijačima...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.