Lud derbi u Liverpulu, šest golova, crveni vodili, pa iščupali remi protiv Evertona!

Izvor: Blic, 23.Nov.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lud derbi u Liverpulu, šest golova, "crveni" vodili, pa iščupali remi protiv Evertona!

U 221. derbiju Mersisajda, fudbaleri Evertona i Liverpula remizirali su sa 3:3 (1:2) u izuzetno uzbudljivom meču kojim je započeto 12. kolo Premijer lige.

Početak je najavio uzbudljiv derbi, a mreže su se na obe strane zatresle već posle osam minuta, i to na sličan način. Prvo je Kutinjo doneo vođstvo Liverpulu u 5. minutu kada je vrebao šansu na drugoj stativi, pa mu nije bilo teško da posle dobrog prijema pošalje loptu ispod Hauarda.

Već prvi sledeći prekid >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Everton pretvorio se u pogodak za izjednačenje, a u ulozi strelca našao se Miralas. To je dalo krila domaćinima, vršili su veliki pritisak na defanzivnu liniju "crvenih", ali su oni odgovorili na spektakularan način.

Everton vs Liverpool 1:2 Luis Suarez by footballdaily2

Ponovo je gol postignut iz prekida, a za slobodan udarac sa oko 25 metara bio je zadužen Luis Suarez. Lopta je obišla ceo živi zid i "propala" suviše nisko da bi mogao da interveniše Hauard, koji je čuvao drugu stranu.

U 36. minutu, Miralas je dobro prošao posle izuzetno oštrog starta nad Suarezom, pošto je sankcionisan samo žutim kartonom za uletanje kramponima u koleno. Nije hteo temperamentni Urugvajac da mu ostane dužan, i on je bespotrebno i agresivno uklizao u nastavku, ali je Miralas na vreme skočio i izbegao kontakt. Uz to, Suarez je još gore prošao, pošto ga je Belgijanac u padu zakačio kopačkom po vratu.

Malo je falilo da Suarez novom majstorijem donese pogodak, u svom stilu se prošetao kroz odbranu Evertona, serviravši loptu Alenu, koji je katastrofalno reagovao promašivši zicer.

Jedan od primarnih zadataka "crvenih" u odbrani bio je da se zaustavi Lukaku, koji kao pozajmljen igrač Čelsija koristi svaku priliku da se dokaže i zasluži poverenje Žozea Murinja. Sada je to uspeo u 72. minutu, kada je dobro ispratio akciju i iskoristio gužvu u šesnaestercu da se dobro postavi i donese novo izjednačenje Evertonu, posle čega je Brendan Rodžers odlučio da na teren pošalje Staridža umesto Lukasa.

Lukaku je bio i tvorac preokreta, 10 minuta kasnije doneo je vođstvo Everton sjajnim udarcem glavom posle kornerau, pa je Liverpul krenuo svim snagama da dođe bar do boda. Mozes, Suarez i Staridž su opkolili gol Hauarda, a Staridž je ipak doneo bod "crvenima", koji su imali priliku i da trijumfuju posle ovoga, ali je čuvar mreže domaćih bio na mestu posle novog pokušaja Suareza.

Premijer liga, 12. kolo:

Subota:

Everton - Liverpul 3:3 (1:2)

(Miralas 8, Lukaku 72, 82 - Kutinjo 5, Suarez 19, Staridž 89)

16:00 Arsenal - Sautempton

16:00 Fulam - Svonsi

16:00 Hal - Kristal Palas

16:00 Njukasl - Norič

16:00 Stouk - Sanderlend

Nedelja:

14:30 Mančester siti - Totenhem

17:00 Kardif - Mančester junajted

Ponedeljak:

21:00 Vest Bromvič - Aston Vila

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lud derbi u Liverpulu sa šest golova, "crveni" vodili, pa iščupali remi protiv Evertona!

Izvor: Dzungla.org, 23.Nov.2013

U 221. derbiju Mersisajda, fudbaleri Evertona i Liverpula remizirali su sa 3:3 (1:2) u izuzetno uzbudljivom meču kojim je započeto 12. kolo Premijer lige. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.