Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020, 15:40

Lud crnogorski derbi u Evrokupu, junački Mornar dobio Budućnost trojkom u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Barani slavili posle produžetka

Prvi crnogorski derbi u nekom evropskom takmičenju je bio za pamćenje! I pripao je košarkaškima Mornara iz Bara koji su u petom kolu Evrokupa savladali lokalnog rivala Budućnost posle produžetaka – 85:82. Trojkom Ajzee Vajtheda u poslednjoj sekundi!

Može se slobodno reći da je Mornar herojski izvukao pobedu s obzirom šta ga je sve pratilo prethodnih dana i kakva je trenutna situacija u klubu.

„Moram >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da kažem da mi, pre svega iz porodičnih razloga, a ni kao treneru, nije uopšte lako da govorim o košarci. Nažalost, situacija je da ne kažem alarmantna, ali nije dobra uopšte. Kao trener, ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego brojim koliko igrača imam na treningu i ko će sledeći biti pozitivan“, rekao je Mornarov trener Mijailo Pavićević uoči utakmice.

Imao je i razloga... Mornar je desetkovan dočekao Podgoričane. Zbog pozitivnih nalaza na korona virus su izostali Bjelica, Nidam i Lazić, a Vukota Pavić je suspendovan uoči meča pošto se ispostavilo da je pao na doping testu. I pored svega toga, i pored slabe šuterske večeri, Barani su nekako uspeli da obore najvećeg rivala.

Ceo meč je bio egal, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Mornar za celu prvu četvrtinu nije napravio nijedan faul, po košgeterskom učinku su prednjačili Gebrijel i Pulen kod domaćih, a Kobs kod gostiju za koje je debitovao Luka Mitrović. Serijom 8:0, Budućnost je uspela da na poluvremenu obezbedi kapital od tri poena (42:39).

Otišla je Budućnost u trećoj četvrtini i na rekordnih plus sedam (55:48), ali je Mornar uzvratio serijom 10:0 i vodio uoči poslednje četvrtine. Poveo je Mornar 68:59 na početku poslednje četvrtine, ali je Suad Šehović trojkama održao Budućnost u životu. A kada je već voda došla do grla, Nikola Ivanović je u svom stilu pogodio trojke, vezao osam poena i Budućnost je preokrenula 72:70. Usledila je egal završnica, koš za koš, problemi sa semaforom zbog kojih je domaćem košarkašu Vajthedu ponipštena trojka minut pre kraja. Kobs je imao napad za pobedu Budućnosti, ali je promašio posle prodora i ušlo se u produžetak.

Pulen i Ivanović su u produžetku preuzeli ulogu lidera, a bek Budućnosti je pri rezultatu 82:82 promašio pšut 20 sekundi pre kraja. Mornar je krenuo u poslednji napad, držao loptu do kraja, a onda je Ajzea Vajthed trojkom u poslednjoj sekundi konačno nokautirao Podgoričane.

Nije Mornar imao dobro šutersko veče ali je na kraju ipak pobedio. Trojke su šitrali 9/32, naspram 8/21 Budućnosti. Imali su Barani i manje skokova (30:39), tek 60 odsto sa linije penala, ali su nekako izvukli pobedu. Pulen je trojke gađao 1/7, Vranješ 0/4, Gebrijel 3/7, Vajthed 3/7. Na kraju je Pulen bio najefikasniji sa 23 poena, Vajthed je dodao 18, a Gebrijel 13. Na drugoj strani je podbacio Džastin Kobs koji je iz igre šutirao 4/14 bez pogođene trojke i na kraju dao samo devet poena. Edžim je bio najefikasniji sa 15 poena, Rid je dodao 13, a Ivanović i Šehović po 12. Luka Mitrovič se nije upisao u strelce, a Dragan Apić je dao dva poena.

Oba crnogorska tima sada imaju po tri pobede i dva poraza. Ispred je Unikaha, iza su Levaloa, Ulm i Breša.

GRUPA B

Sreda

Mornar - Budućnost 85:82 (76:76)

Ulm - Unikaha 76:81

20.45: Breša - Levaloa

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.