Lućijano Spaleti podneo ostavku

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lućijano Spaleti podneo ostavku

Trener fudbalera Rome Lućijano Spaleti podneo je u utorak ostavku na tu funkciju, posle dva vezana poraza na startu nove sezone u italijanskoj Seriji A.

Spaleti se posle nedeljnog poraza na domaćem terenu od Juventusa (3:1) sastao sa čelnicima kluba, a u utorak je razgovarao i sa predsednicom kluba Roselom Sensijem i direktorom Rome Danijeleom Pradeom. Sastanak je trajao nešto više od pola sata, posle čega se 50-godišnji stručnjak obratio novinarima i saopštio da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više nije trener rimske 'vučice'.

"Podneo sam ostavku na mesto trenera Rome i čelnici kluba su je odmah prihvatili", izjavio je Spaleti.

Prema pisanju italijanskih medija ovom sastanku je prethodio susret čelnika Rome sa bivšim trenerom Juventusa Klaudiom Ranijerijem, koji će najverovatnije u narednih nekoliko sati i zvanično preuzeti taj rimski klub.

Spaleti je preuzeo Romu 2005. godine i nedavno je produžio ugovor sa tim klubom, ali je, posle samo dva odigrana kola u novoj sezoni, odlučio da podnese ostavku. Italijan je prošle godine preživeo eliminaciju Rome iz Lige šampiona nakon prve faze takmičenja, a 'vučivca' je te sezone u italijanskom prvenstvu završila na šestom mestu, pa se ove sezone ne takmiči u Ligi šampiona.

Navijači 'vučice' su nedavno takođe izrazili nezadovoljstvo pošto klub u letnjem prelaznom roku nije doveo nijedno zvučno pojačanje.

Roma je na startu prvenstva Italije vezala dva poraza, prvo od Đenove(3:2), a potom i od ’stare dame’ 3:1. Fudbaleri Rome u narednom kolu Serije A, 13. septembra, gostuju u Sijeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.