Lovre: Zatvorenik sam, plašim se

Izvor: B92, 19.Nov.2013, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovre: Zatvorenik sam, plašim se

Srpski fudbaler Goran Lovre izjavio je za B92 da se oseća kao zavorenik u Iranu, pošto ne može da napusti tu zemlju i vrati se u domovinu.

Lovre, koji nastupa za iranski Estegal, rekao je da ne može da izađe iz Irana pošto klub ne želi da mu d pasoš ukoliko ne potpiše raskid ugovora.

Pasoš mi je u klubu, neće mi biti vraćen ukoliko ne potpišem raskid ugovora. Rekao sam predsedniku da kao zatvorenik ne želim i ne mogu da pregovaram i da će posle takvog ucenjivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << loše proći i klub i reputacija iranskog fudbala. U nezgodnom sam položaju, teško je rečima opisati kako se osećam u ovom trenutku, gledam samo da izvučem živu glavu i da se vratim kući što pre“, rekao je Lovre za B92.

Lovre je istakao da čak i u slučaju da dobije putni list nije sigurno da će mu biti dozvoljeno da napusti Iran.

Ceo dan sam proveo po ambasadama. Ambasador Srbije pokušava na sve načine da mi pomogne, ali, nažalost, i on je samo gost u ovoj zemlji, kao i ja. Dok se dobiju papiri iz Srbije i dok se izda putni list treba vremena, ali pored svega ima i dobrih ljudi u Irani. Međutim, plaši me što je Estegal najbolji i najveći klub ovde, imaju velike veze, pa me plaši da me, čak i ako dobijem putni list, policija na aerodromu ne pusti da izađem iz zemlje“, istakao je Lovre.

Lovre objašnjava da mu je, u razgovoru sa predsednikom Estegala, kojem je prisustvovao i njegov menadžer, rečeno da će mu pasoš biti vraćen ako potpiše raskid ugovora, dok će novac koji mu klub duguje dobiti za desetak dana.

Sličan slučaj, ali još drastičniji, nedavno smo imali i u Kataru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.