Losano: Istorijski uspeh Poljske

Izvor: B92, 02.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Losano: "Istorijski uspeh Poljske"



Selektor odbojkaške reprezentacije Poljske Raul Losano ocenio je da se njegov tim plasirao u finale Svetskog prvenstva zbog boljeg prijema u, kako je ocenio, "istorijskom meču" sa Bugarskom.

Poljska je pobedila 3:1, a u finalu će igrati sa Brazilom, koji je savladao SCG istim rezultatom. Poražene ekipe boriće se pre toga za treće mesto.

"Imam samo lepe reči za rivala. Utakmica je bila vrlo neizvesna, a rezultat je bio otvoren do kraja. Dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo malom razlikom, pre svega zahvaljujući dobrom prijemu njihovog jakog servisa. Kraj svakog seta bio je baš 'tesan'", rekao je Losano posle utakmice.

Selektor Poljske rekao je da je utakmica bila "istorijska" za obe ekipe, pošto se nijedna selekcija dugo nije plasirala u ovu faze.

"Veoma sam radostan što smo se plasirali u finale. Mislim da je Brazil trenutno najbolji tim na svetu i osvojio je najviše titula u novijoj istoriji. Mi igramo za pobedu, a oni za odlazak u legendu", rekao je Losano.

Bugari nisu bili toliko veseli, a raspoloženje ekipe najbolje je izrazio kapiten Plamen Konstantinov.

"Čestitam Poljacima na pobedi. Ja, međutim, nikada nisam osetio veće razočarenje u životu. Mislim da je treći set odlučio – imali smo dva poena prednosti, ali ga nismo dobili. To je verovatno odlučilo", rekao je Konstantinov.

Bugari uglavnom nisu želeli da komentarišu meč sa SCG, ali je Konstantinov rekao da se nada pobedi.

Bugarski selektor Martin Stoev takođe je ocenio da je njegov tim izgubio zbog grešaka u trećem setu, za koje je rekao da su individualne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.