Loš, lošiji, Ćavi

Izvor: B92, 14.Avg.2022, 15:12

Loš, lošiji, Ćavi

Ćavi Ernandes, proslavljeni španski fudbaler a sada trener Barselone, ima najlošiji start u poslednjih 20 godina svog kluba.

Ćavi je trenerskim poslom krenuo da se bavi 2019. u Al Sadu, a krajem 2021. je preuzeo Barselonu, u kojoj se proslavio kao igrač.

Istini za volju, Španac je došao u izuzetno nezavidnom trenutku, ali su rezultati koje je ostvario, čisto statistički gledano, katastrofalni za klub Barsinog renomea.

Naime, Ćavi ima samo 52,63 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto pobeda od sedanja na klupu i niko nije lošiji od njega u prethodnih 20 godina.

Od njega su bolji bili i Ronald Kuman (58,21 odsto) i Kike Setijen (64 odsto), koje su uprava i navijači brže-bolje terali i oterali.

Statistički najuspešniji trener Barselone je Luis Enrike sa 76,26 odsto pobeda, nešto ispred Tita Vilanove (75,56) i Pepa Gvardiole (75,16).

Barselona se ovog leta značajno pojačala na svim pozicijama, ali u prvom kolu LaLige nije uspela da probije Rajo Valjekano i makedonskog golmana Stoleta Dimitrievskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.