Lorencu triler na Silverstonu

Izvor: B92, 01.Sep.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lorencu triler na "Silverstonu"

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco trijumfovao je na 12. trci sezone, Velikoj nagradi Britanije.

Vozač Jamahe je do četvrtog trijumfa ove sezone, a 48 ukupno, došao na legendarnom "Silverstonu" u vremenu od 40:52.515 minuta.

Drugo mesto, sa samo 81 hiljaditinkom zaostatka, zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Mark Markes na Repsol Hondi, dok je treći bio njegov timski kolega Dani Pedrosa.

Velika nagrada Britanije imala je uvod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom zagrevanja, kada je Markes zaradio dislokaciju ramena, zbog čega je njegovo učešće na trci bilo pod znakom pitanja. Ipak, posle pregleda mladi Španac je dobio dozvolu da startuje sa pol pozicije, ali je prvo mesto izgubio odmah posle starta. Lorenco je bio taj koji je poveo i odlično se držao na čelu, ali mu je Markes sve vreme pretio.

Mlađi od dvojice Španaca čak je uspeo da pretekne Lorenca u nekoliko navrata, poslednji put samo nekoliko krivina pre cilja, ali je branilac titule sjajno uzvratio pred poslednju krivinu, i pitanje pobednika je rešeno tek tada. Lorenco je tako prekinuo Markesov niz od četiri uzastopne pobede, ali je Španac izvozao herojsku trku, s obzirom na povredu ramena. Pedrosa je u pojedinim trenucima uspeo da se umeša u borbu najbolje trojice, ali realno nije imao pravu šansu.

U prvoj krivini na „Silverstonu“ poveo je Lorenco, ispred Markesa, Rosija, Bradla, Kračloua i Pedrose. Vodeća dvojica su već uspeli da se odvoje od ostalih, a Bradl se vrlo brzo našao ispred ’Doktora’, dok je Pedrosa pretekao Kračloua, a ubrzo i Rosija. Italijan je nastavio da gubi pozicije, obišao ga je i Bautista, a potom se umešao u borbu sa Bradlom i Pedrosom, koji je u četvrtom krugu konačno pretekao vozača LCR Honde i odmah se odvojio.

Markes je držao priključak za Lorencom, dok je Pedrosa počeo da ih sustiže, a konačno im se priključio u sedmom krugu. Iza njih došlo je do smene, Bradla je pretekao Bautista, dok je Rosi i dalje bio šesti, ispred Kračloua. Devetostruki svetski šampion je posle velike borbe pretekao Bradla i krenuo u poteru za Bradlom, dok je na vrhu bio vozić koji je predvodio Lorenco. Promene pozicija nije bilo, ali su razlike bile male između njih trojice, ali su se do samog finiša Lorenco i Markes malo odvojili od Pedrose.

Rosi je tri kruga pre kraja pretekao Bautistu i došao do treće pozicije, a u istom krugu Markes se probio pored Lorenca, uz mali kontakt. Aktuelni šampion nije uspeo odmah da odgovori, ali jeste posle nekoliko krivina, a to je iskoristio Pedrosa da se približi timskom kolegi. U poslednjem krugu izleteo je vozač Dukatija Andrea Doviciozo, a na samom čelu se vodila velika borba. samo nekoliko krivina pre kraja Markes je ponovo pretekao Lorenca i preuzeo vođstvo, ali se branilac titule nije predavao, sa unutrašnje strane je krenuo u napad, obišao vozača Repsol Honde i uspeo da zadrži vođstvo do samog cilja.

Iza najbolje trojice sledio je Rosi, ispred Bautiste, Bradla i Kračloua, dok su prvu desetoricu kompletirali Niki Hejden na Dukatiju, drugi vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit i Aleš Espargaro, koji je bio najbolji među vozačima na CRT mašinama.

U generalnom plasmanu Markes sada ima 233 boda, 30 više od Pedrose, dok je Lorenco treći sa 194.

Ovogodišnji šampionat nastavlja se Velikom nagradom San Marina u Mizanu 15. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lorencu triler na "Silverstonu"

Izvor: B92, 01.Sep.2013

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco trijumfovao je na 12. trci sezone, Velikoj nagradi Britanije...Vozač Jamahe je do četvrtog trijumfa ove sezone, a 48 ukupno, došao na legendarnom "Silverstonu" u vremenu od 40:52.515 minuta...Drugo mesto, sa samo 81 hiljaditinkom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.