Lopetegi: Ne planiram revoluciju u španskom fudbalu

Izvor: Sportske.net, 21.Jul.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopetegi: "Ne planiram revoluciju u španskom fudbalu"

Novi selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi rekao je danas da ne planira velike promene u timu i da će zadržati bazu svog prethodnika Visentea Del Boskea.

"Neće biti revolucije, biće evolucije. Baza reprezentacije je jasna i igrači su u svojim najboljim godinama. Ne razmišljamo o tranziciji, već samo o svakoj narednoj utakmici", rekao je Lopetegi na predstavljanju u Madridu.

Lopetegi je na klupi zamenio Visentea Del Boskea, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji je napustio mesto selektora posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Del Boske je selektor bio osam godina, tokom kojih je Španiju odveo do titule svetskog i evropskog šampiona.

Njegov naslednik je kazao da će pokušati da iskoristi sve dobre stvari koje su se dešavale u španskom fudbalu prethodnih godina.

"Pokušaću da iskoristim sve što je bilo dobro, ali logično je da želim da se prilagodim i rivalima. Fudbal se ne zaustavlja. Ponosni smo na našu prošlost, ali nas zanima samo sadašnjost i budućnost", kazao je Lopetegi.

On je stanje u španskom fudbalu ocenio dobrim i dodao da je uveren da je sadašnja generacija igrača i dalje u mogućnosti da pravi dobre rezultate.

Lopetegi će na klupi Španije debitovati 1. septembra, na utakmici protiv Belgije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Lopetegi: Evolucija, ne revolucija

Izvor: B92, 22.Jul.2016, 11:03

Novi selektor Španije Hulen Lopetegi rekao je da ne planira velike promene u timu i da će zadržati bazu svog prethodnika Visentea Del Boskea...Lopetegi je nasledio Del Boskea nakon što je iskusni stručnjak tokom osam godina na klupi "Furije" bio dva puta prvak Evrope i jednom sveta, ali je tim počeo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.