Loftus-Čik dao het-trik (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2018, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loftus-Čik dao het-trik (VIDEO)

Englez trostruki strelac za Čelzi u evrokupovima posle 47 godina.

U dve najubedljivije pobede u trećem kolu Lige Evrope (Sevilja - Ahisar 6:0, Viljareal - Rapid 5:0) nije bilo trostrukog strelca. Jedini het-trik viđen je na Stamford Bridžu gde je Čelzi savladao BATE s 3:1.

Ruben Loftus-Čik (22), jedan od najdarovitijih engleskih igrača nove generacije, za sedam minuta i 48 sekundi od početka utakmice postigao je onoliko golova koliko je dao u prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 35 mečeva za "plavce". Golmana beloruskog tima savladao je u 2. i u 8. minutu, a u drugom poluvremenu i u 54. Utešni pogodak za goste bio je u 79. minutu delo Alekseja Riosa, igrača peruansko-španske krvi.

#DeportesTCS #EuropaLeague ¡Goooooooool del ChelseaFC ! Loftus-Cheek remata de primera intención y abre el marcador a los 2'

#CHELSEA 1-0 #BATE

EN VIVO https://t.co/Sclk5Cfztb pic.twitter.com/o9mHLviqpk— Deportes TCS (deportestcs) October 25, 2018

#DeportesTCS #EuropaLeague ¡Goooooooool del ChelseaFC ! Loftus-Cheek marca su primer doblete

#CHELSEA 2-0 #BATE

EN VIVO https://t.co/Sclk5Cfztb pic.twitter.com/DCZ1VkIQEK— Deportes TCS (deportestcs) October 25, 2018

Ruben Loftus-Cheek was absolutely on fire today! A hat-trick against BATE Borisov. #RLC #loftuscheek #UEL #Chelsea #BATE pic.twitter.com/4lEBC1MzjM— W-T-Football (WT_Football_) October 25, 2018

#DeportesTCS #UEL ¡Goooooooool del Bate! Alyaksey Ryas descuenta en el marcador a los 79 minutos

#CHELSEA 3-0 #BATE

EN VIVO https://t.co/Sclk5Cfztb pic.twitter.com/blUfrQ9Eag— Deportes TCS (deportestcs) October 25, 2018

Loftus-Čik, izdanak Čelzijeve škole, koji je u prošloj sezoni igrao na pozajmici u Kristal palasu (dva premijerligaška pogotka), prva dva gola u seniorskom timu postigao je u zimu 2016: jedan u kupu, a jedan u prvenstvu. U istoriju kluba ulazi kao jedan od malo trostrukih strelaca na meču evrokupa.

Prethodni kome je to pošlo za rukom je sjajni napadač iz Obale Slonovače Didije Drogba, jedini Čelzijev het-trik golgeter u Ligi šampiona. Pogotke je postigao u pobedi protiv Levskog u Sofiji s 3:1 2006.

U drugom kolu Kupa pobednika kupova u njegovoj pretposlednjoj sezoni (1997/98) Tromse je savladao Čelzi u prvom meču u Norveškoj s 3:2, ali je engleski tim bio nemilosrdan u revanšu. Pobedio je sa 7:1, a trostruki strelac je bio italijanski as Đanluka Vijali. Čelzi je i osvojio trofej.

U istom takmičenju u sezoni 1971/72. "plavci" su bili branioci trofeja. U prvom kolu su se sastali s nejakim luksemburškim timom Ženes Eš. Kao gosti su pobedili s 8:0, a tri gola je dao Piter Osgud, klupska legenda. U revanšu je ostvarena najubedljivija pobeda u evrokupovima - 13:0. Osgud je bio petostruki strelac, a Tomi Boldvin trostruki. "Plavci" su tada poklekli u drugom kolu protiv švedskog Otvidaberga (0:0, 1:1).

To znači da je Englez postigao het-trik za Čelzi u evrokupovima posle 47 godina. Zato i ne čudi što je Loftus-Čik za sebe prigrabio loptu s utakmice da mu bude suvenir. Uostalom, nijedan engleski igrač nije bio trostruki strelac još od Totenhemovog asa Harija Kejna protiv grčkog Asterasa u Londonu (5:1) u grupi Lige Evrope u kojoj je tada bio i Partizan.

Loftus-Cheek: "Back in the locker room, the players gave me a round of applause and cheer my name. It's a nice feeling.. pic.twitter.com/Wb5MzvagSG— MS (SarrifutbolCFC) October 25, 2018

Het-trik ima i Teri Venejbls, nekadašnji engleski selektor (1994-96), ali ga je postigao u Kupu sajamskih gradova, kada je u prvom kolu 1965/66. u prvoj utakmici savladana Roma s 4:1. U revanšu nije bilo golova.

Posle poraza protiv šampiona Mančester sitija u Superkupu Engleske (2:0) Čelzi pod novim trenerom u ovoj sezoni Italijanom Mauricijom Sarijem ne zna za poraz već na 13 mečeva (svih devet u Premijer ligi, sve su tri pobede u Ligi Evrope i još jedna u Kupu ligaša pošto je u trećoj rundi savladan Liverpul na Enfildu). BATE mu je bio prvi protivnik iz Belorusije, a 80. različiti u evrokupovima.

U gostujućem timu Aleksandar Filipović je odigrao ceo meč na mestu halfa, a krilni napadač Mirko Ivanić je ušao u igru u 59. minutu umesto Aleksandra Hleba.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.