Ljulj slomio otpor Darušafake

Izvor: MVP.rs, 19.Apr.2017, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljulj slomio otpor Darušafake

Bek Kraljevskog kluba je odigrao još jedan vrhunski meč.

Real Madrid je poveo sa 1-0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Darušafake Doguš. Najbolji tim posle ligaškog dela sezone se propisno namučio da bi stigao do trijumfa na svom terenu, ali je posle svega viđenog zasluženo došao do prednosti. Rezultat prvog meča je bio 83:75.

Najbolji igrač meča bio je Serhio Ljulj, koji je završio sa 23 poena (3/8 za dva, 3/6 za tri, 8/9 za jedan) i šest >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << asistencija. Pratio ga je Gustavo Ajon sa 14 poena (7/8 za dva, 0/2 za jedan). Kod gostiju je briljirao Bredli Vonamejker sa 21 poenom (3/8 za dva, 3/6 za tri, 6/6 za jedan). Vil Klajburn je ubacio 15 (7/11 za dva, 0/5 za tri, 1/2 za jedan), a Luk Harangodi 11 poena (1/3 za dva, 3/3 za tri).

Gosti su bili bolji rival u prvom poluvremenu, ali je ostao utisak da dobru igru nisu pretočili u povoljan rezultat. Na poluvreme su otišli sa samo poenom viška (36:37), iako su početkom drugog kvartala imali plus 12 (16:28). Dobar posao u drugoj četvrtini su odradili Otelo Hanter sa nekoliko ofanzivnih skokova i Serhio Ljulj, koji je povratkom na teren u finišu poluvremena potpuno promenio ritam igre i sa dve vezane trojke vratio svoj tim na samo minus jedan.

Real je, na krilima sjajne igre Ljulja, preuzeo kontrolu nad dešavanjima na terenu početkom trećeg kvartala. Prva zvezda domaćeg tima je iz pikenrola potpuno razbila defanzivne koncepte gostiju, a napade je završavao uspešnim šutevima ili spajanjem Gustava Ajona sa košem. Na ulasku u poslednjih 10 minuta rezultat je bio 61:53.

Gde su stali u trećoj, domaći su nastavili u četvrtoj četvrtini. Dve važne trojke u ovom delu igre ubacio je Džejsi Kerol. Posle druge Real je došao do plus 12, a već u narednom napadu svoje ekipe Hanter je pogodio za prednost od 14 poena - 74:60. Delovalo je u tim trenucima, pet minuta pre kraja susreta, da je pitanje pobednika rešeno, ali se Darušafaka nije predala. Izabranici Dejvida Blata su polako topili prednost rivala i sa igrom "dva plus jedan" Vonamejkera na isteku 39. minuta su stigli do minus tri - 78:75.

Darušafaka je Realu napravila velike probleme u napadu zonom 1-3-1, ali je Ljulj u samom finišu uspeo da je razbije. Dva puta je zaustavljen faulom, drugi put u napadu koji je usledio nakon pomenute situacije u kojoj je Vonamejker smanjo na 78:75. Ljulj je pogodio prvo, a promašio drugi slobodno bacanje. Ali, njegov promašaj je pokupio Rudi Fernandez i tako obezbedio novi napad za svoju ekipu. Ljulj je uzeo lopti u poenima sa poludistance rešio pitanje pobednika 35 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene - 81:75.

Na kraju bi trebalo istaći da je Real do trijumfa došao zahvaljujući dobroj timskoj igri, dok je Blat pokušao da stigne do brejka koristeći individualne kvalitete svojih igrača. Darušafaka je uglavnom čistila stranu za Vonamejkera ili Klajburna, ali takav pristup ovoga puta nije doveo do rezultata.

Druga utakmica ova dva tima na programu je u petak, 21. aprila, od 21 sat. Domaćin će ponovo biti Kraljevski klub.

Real Madrid - Darušafaka Doguš 83:75 (16:24, 20:13, 25:16, 22:22)

Real Madrid: Rendolf 9 (7sk, 3as, 3bl), Drejper 3, Fernadez 4 (3sk, 4as), Dončić 4 (4sk, 3as), Mačiulis 3, Rejes, Ajon 14, Kerol 6, Hanter 9, Ljulj 23 (6as), Tompkins 5 (5sk), Tejlor 3. Trener: Pablo Laso

Darušafaka Doguš: Vilbekin 8, Jagmur, Batuk, Vonamejker 21, Klajburn 15, Moerman, Aldemir, Anderson 8, Žižić 5 (6sk), Sloter, Bertans 7, Harangodi 11. Trener: Dejvid Blat

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.