Ljulj doneo produžetak, Musa slomio Barselonu u El klasiku VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2023, 22:24

Ljulj doneo produžetak, Musa slomio Barselonu u "El klasiku" VIDEO

Svaki košarkaški "El klasiko" donosi spektakl, a tako je bilo i ove večeri – u 21. kolu Evrolige Real je savladao Barselonu posle produžetka rezultatom 91:86.

Katalonci su imali u rukama treću vezanu pobedu u trećem vezanom "El klasiku", drugom uzastopnom u Madridu, ali su "kraljeve" iz mrtvih podigli, najpre Serhio Ljulj, a onda i Džanan Musa.

Barsa je tokom celog susreta vodila, a Real bio u zaostatku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i jurnjavi za rezultatom.

Sredinom treće četvrtine je domaći tim bio u velikoj seriji i stigao je do 44:42, a posle tajm-auta Šarunasa Jasikevičusa nalet je odbio Nikola Kalinić.

Pogodio je dve uzastopne trojke, Barsa se u treptaju oka ponovo odlepila na dvocifren zaostatak i delovalo je da će tu meč biti rešen.

Međutim, u poslednjoj četvrtini se razigrao Serhio Ljulj i potpuno je vratio Real u igru, ali i raspalio dvoranu.

Čak je na 21 sekundu pre kraja imao napad za pobedu, ali je Ljulj napravio grešku u koracima i otišlo se u produžetak.

Tada ga je nasledio Džanan Musa, koji se potpuno raspucao, pogodio dvojku preko Mirotića, pa trojku za 84:76 i tu je meč bio prelomljen.

Iako je Barsa uspela da ukradenim loptama zakuva završnicu, Ljulj je sa linije penala priveo utakmicu kraju.

Gabrijel Dek je bio najefikasniji igrač susreta sa 23 poena, Serhio Ljulj je dodao 19, Džanan Musa 18, a Valter Tavares 10.

Nikola Mirotić je bio najbolji u Barsi sa 17 poena, Tomaš Satoranski i Jan Veseli ubacili su po 12, a Kori Higins 10 poena.

Evroliga, 21. kolo:

Real Madrid – Barselona 91:86

20.00 Alba – Valensija

21.00 Asvel – Fenerbahče

21.00 Monako – Olimpija Milano

21.00 Panatinaikos – Žalgiris

Petak:

19.00 Crvena zvezda – Partizan

20.30 Baskonija – Anadolu Efes

20.30 Olimpijakos – Makabi

20.45 Bajern – Virtus

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Realu pripao evroligaški “El klasiko“, Valensija u Berlinu nadigrala Albu

Izvor: RTS, 26.Jan.2023

Košarkaši Real Madrida su posle produžetka savladali Barselonu 91:86. Valensija je u okviru 21. kola Evrolige savladala Albu u Berlinu 94:88. . "Kraljevski klub" je ovom pobedom uspeo da i ovo kolo završi na vodećoj poziciji, dok bi Barselona mogla stagnirati sa 4. pozicije...U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.