Ljajić: Niko mi ranije nije tražio da pevam himnu, neću igrati za Srbiju ako je to uslov!

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Niko mi ranije nije tražio da pevam himnu, neću igrati za Srbiju ako je to uslov!

Fudbaler Fiorentine Adem Ljajić rekao je da se neće vratiti u reprezentaciju Srbije, ako je i dalje pevanje himne uslov za igranje u nacionalnom timu.

Ljajić nije član reprezentacije od maja prošle godine i prijateljskog duela sa Španijom kada ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz tima jer nije pevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja.

"Potpisao sam ugovor sa Mihajlovićem, ali nisam ga dobro pročitao. Srbiju čine i Muslimani. Igrao sam 10 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u mnogim reprezentativnim selekcijama i niko mi nikada nije tražio da pevam himnu. Ako je to uslov za igranje u reprezentaciji, onda se ja neću vratiti", rekao je Ljajić za "Gazetu delo Sport".

On je dodao da je sada zadovoljan i da bi voleo da na kraju sezone produži ugovor sa Fiorentinom.

"U Italiju sam došao posle samo dve sezone u Srbiji, gde se manje pažnje posvećuje taktici. Sada znam bolje kako se igra, trener Vićenco Montela veruje u mene i to mi daje samopouzdanje. Promenio sam i način razmišljanja, jer pre kada nisam igrao, bio sam bezvoljan na treninzima. Sada uvek dajem 100 odsto. Voleo bih da produžim ugovor sa Fiorentinom, ali ćemo o tome razgovarati na kraju sezone", istakao je Ljajić, kome ugovor sa "violom" ističe u junu 2014.

On je bio na izlaznim vratima pre godinu dana kada ga je napao bivši trener Delio Rosi i tada je Everton bio ozbiljno zainteresovan za srpskog vezistu, a "karamele" nisu odustale i motre situaciju oko novog ugovora.

"Moram da se zahvalim saigračima koji su potvrdili da nisam uvredio Rosija. To je bio najtužniji trenutak u mom životu, mislio sam da ću napustiti Firencu, jer je klub planirao da me proda. Ne želim da imam reputaciju razmaženog momka, pogotovo jer sam sa 13 godina napustio dom i otišao u Beograd", rekao je Ljajić.

Bivši igrač Partizana i Mančester junajteda igra odlično ove sezone u ljubičastom dresu i na 24 utakmice je postigao šest golova.

Povezane vesti: Ljajić: Šalio se Miha za video igre, više gledam filmove Ljajić: Moja zemlja je Srbija, igrao bih samo za nju

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ako Miha ne promeni pravilo o obaveznom pevanju himne, Ljajić neće igrati za Srbiju!

Izvor: Blic, 30.Mar.2013

Fudbaler Fiorentine Adem Ljajić rekao je da se neće vratiti u reprezentaciju Srbije, ako je i dalje pevanje himne uslov za igranje u nacionalnom timu...Ljajić nije član reprezentacije od maja prošle godine i prijateljskog duela sa Španijom kada ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz tima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.