Liverpulu dovoljno pola sata, polufinale na vidiku! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Apr.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpulu dovoljno pola sata, polufinale na vidiku! (video)

Lepa prednost ekipe Jirgena Klopa pred revanš u Portugalu.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona, Liverpul je večeras na svom terenu savladao Porto rezultatom 2:0 i značajno se približio plasmanu u polufinale.

Nepunih pet minuta od početka meča bilo je dovoljno domaćima da zatresu mrežu Ikera Kasiljasa. Mane je delovao po levoj strani, uputio je loptu u ''srce'' kaznenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prostora, odakle Firmino vraća za Keitu, a ovaj sa petnaestak metara pogađa gol gostiju - 1:0.

Posle vođstva, Liverpul je i dalje imao inicijativu, igralo se uglavnom na polovini ekipe iz Portugala.

U 22. minutu nesporazum u odbrani gostiju, poklon lopta za Salaha koji dolazi u situaciju jedan na jedan sa Kasiljasom, nešto iskosa sa leve strane, ali umesto u mrežu loptu je poslao tik pored leve stative. Felipe mu je tu malo zasmetao, dovoljno da dekoncentriše Egipćanina.

Ali, samo četiri minuta kasnije - novi gol. Bio je to mat u tri poteza - Henderson je sa sredine terena proigrao Aleksander-Arnolda na desnoj strani, ovaj centrira u peterac gde je Firmino umakao svojim čuvarima i samo prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Na isteku prvih pola sata igre, prva prava prilika za Porto, i to veoma ozbiljna, Musa Marega je iskosa sa leve strane odlično šutirao, ali je golman Alison još bolje intervenisao.

Usledio je korner posle VAR asistencije, jer je lopta zakačila u ruku Arnolda pošto se odbila od golmana Alisona, procenjeno je da nije bilo elemenata za penal, ali posle tog kornera još jedna dobra prilika za Maregu i opet Alison izlazi kao pobednik.

U 34. minutu veliki promašaj Firmina, posle još jednog centaršuta Hendersona sa desne strane. Brazilac iz prve šutira, ali preko gola.

Tek što je počelo drugo poluvreme, poništen gol Liverpula. Henderson je centrirao u kazneni prostor, Mane je volej udarcem poslao loptu u mrežu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Marega je pripretio i u 69. minutu, ali je otišao suviše udesno, bio je to lak posao za Alisona.

Deset minuta kasnije, Musa Marega beži Lovrenu i ulazi u novu priliku, ovog puta iskosa sa leve strane, ali neprecizno je šutirao.

Tražili su gosti nešto kasnije i penal pošto je Felipe pao u kaznenom prostoru Liverpula, ali sudija Lahoz je smatrao da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

U svakom slučaju, drugo poluvreme znatno mirnije, Liverpul je uspeo da zadrži dva gola prednosti, a Porto može da žali za nekom od pomenutih prilika koje nije iskoristio Marega.

Liverpul: Alison, Arnold, Lovren, Van Dajk, Milner, Henderson, Fabinjo, Keita, Salah, Mane (od 73. Origi), Firmino (od 82. Staridž).

Porto: Kasiljas, Maksi Pereira (od 77. Fernando), Aleks Teles (od 73. Kosta), Felipe, Eder Militao, Danilo, Oliver Tores, Korona, Otavio, Marega, Soares (od 62. Brahimi).


Istovremeno, odigrana je još jedna četvrtfinalna utakmica Lige šampiona, Totenhem je na svom terenu sa 1:0 savladao Mančester siti.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobro prvo poluvreme Liverpula za prednost protiv Porta

Izvor: Beta, 09.Apr.2019

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu ekipu Porta sa 2:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Golove za Liverpul postigli su Nabi Keita u petom i Roberto Firmino u 26. minutu.Revanš je na programu 17. aprila.Na prepunom Enfildu prvo je zapretio Musa Marega, ali nije bio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.