Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 11:05

Liverpulova kriza, Barnli mora da padne na Enfildu

Šampion bez postignutog gola na prethodne tri utakmice Premijer lige

Posle ubedljive pobede u Londonu protiv Kristal Palasa sa čak 7:0, fudbaleri Liverpula upali su u krizu, pre svega napadači. Redsi ne znaju za trijumf već četiri kola, a branilac titule u Premijer ligi nije postigao gol na poslednje tri prvenstvene utakmice.

To se Redsima nije dogodilo skoro 16 godina. Poslednji crni niz bez gola za 270 minuta u Premijer ligi se dogodio u martu 2005. godine. U sezoni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1999/2000 slavni klub nije uspeo na čak pet uzastopnih utakmica da zatrese protivničku mrežu. Pedantni engleski statističari su izračunali da je Liverpul postigao jedan gol na četiri poslednje utakmice u prvenstvu, a šutirao je čak 62 puta, što je procenat uspešnosti od samo 1,6 odsto.

Tri boda su neophodna u današnjem meču (21.00) 18. kola kada na Enfild stiže Barnli koji će ove sezone da se bori za opstanak u društvu najboljih.

Menadžer Redsa Jirgen Klop za ovaj meč bio mogao da računa na oporavljenog defanzivca Džoela Matipa koji je propustio četiri poslednje utakmice zbog problema sa preponama. Protiv Mančester Junjateda prethodnog vikenda na poziciji štopera igrao je Džordan Henderson, ali se Englez sada vraća na svoju poziciju u sredini terena i verovatno će da istisne iz startnih 11 Džerdana Šaćirija. Reprezentativac Švajcarske je počeo meč protiv Junajteda prošlog vikenda.

Posle šest nedelja pauza sa treninzima je počeo i Portugalac Diogo Žota, međutim njegov povratak se ne očekuje večeras. Klop je istakao da bi tek za nedelju ili dve mogao da računa na letošnje pojačanje iz Vulverhemptona koje je oduševilo na početku sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Barnli je prethodnih godina bio prijatno izneneđanje šampionata, ali četi Šona Daješa u ovoj sezoni predstoji borba za opstanak. Ima tri poraza u poslednja četiri kola. Roviti Džimi Dan i Čarli Tejlor mogli bi da se vrate u postavu, kao i Dvajt Meknil koji je propustio prethodna dva meča.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LIVERPUL DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 7.00.

Tradicija je na strani engleskog velikana. Liverpul je izgubio samo jednom od Barnlija na Enfildu u poslednjih 17 utakmica, a taj poraz se dogodio davne 1974. godine. Gosti su uzeli samo pet od mogućih 36 bodova protiv Redsa, mada izabranici menadžera Dajša mogu da se pohvale da su prošle sezone ostali neporaženi na Enfildu (1:1), ali je tada Liverpul već stigao do titule.

Liverpul je imao sedam uzastopnih pobeda u Premijer ligi na svom terenu, ali je onda vezao dva remija, ali je i dalje neporažen. Barnli je u ovom šampionatu pobedio samo Arsenal u gostima (0:1), a na čak šest od poslednjih sedam mečeva na gostujućim terenima nije uspeo da postigne gol.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak

Vest Hem - Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)

/Bouven 45+2, Antonio 66 - Mateus Pereira 51/

Lester - Čelsi 2:0 (2:0)

/Endidi 7, Medison 41/

Sreda

Mančester Siti - Aston Vila 2:0 (0:0)

/Silva 80, Gundogan 90/

Fulam – Mančester junajted 1:2 (1:1)

/Lukman 5 – Kavani 21, Pogba 65/

Četvrtak

21.00: (1,28) Liverpul (5,70) Barnli (10,5)

Odloženo

Aston Vila - Totenhem

Lids - Sautempton

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.