Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 23:26

Liverpulov đak načeo, brazilska gol-mašina overila Omoniju, Bazel nastavio seriju i u Evropi (VIDEO)

Švajcarski tim slavio na svom terenu i vezao desetu utakmicu bez poraza u svim takmičenjima

Maršira Bazel na svim frontovima, jednako krupnim koracima gazi i u Švajcarskoj i u Evropi. Lideri su crveno-beli u domaćem šampionatu, a nakon večerašnjeg trijumfa nad Omonijom dele prvo mesto i u Ligi konferencije - 3:1 (2:1).

Pride su došli nadomak nokaut faze novooformljenog Eufinog takmičnenja, pošto na polovini grupne faze imaju šest bodova više od Kairata i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Omonije (po sedam zajedno sa Karabagom), a nastavili su i seriju započetu krajem avgusta. Naime, bila je ovo deseta uzastopna utakmica u svim takmičenjima na kojoj je tim Patrika Ramena ostao neporažen.

Kada je ofanzivna linija raspucana kao večeras, nema ni razloga da bude drugačije. Svaki od članova napadačkog trozupca Ramenove čete po jednom je proboo kiparskog rivala i potpisao mu drugi poraz u Evropi. Načeo ga je u 19. minutu Lijam Milar, fudbaler Liverpula pristigao na pozajmicu ovog leta (ubacio loptu u praznu mrežu), ali se gost sredinom prvog poluvremena vratio u igru golom Đordija Gomeza sa bele tačke.

Omoniju je na kolena ponovo bacio napadač Bazela Artur, takođe iz penala, pred odlazak na odmor. Računajući i kvalifikacije, bio je to deseti gol brazilske gol-mašine u Ligi Konferencija, a u prvenstvu ih na deset utakmica već ima 11.

Iako im je bio potreban gol u nastavku, Kiprani su tek u finišu meča krenuli na sve ili ništa, što je švajcarski tim i te kako znao da iskoristi i u 88. minutu preko Edona Žegrove dokrajči rivala.

Veliki korak ka narednoj rundi napravio je i AZ Alkmar. Holandski tim je na gostovanju u Klužu slavio minimalnim rezultatom i učvrstio se na liderskoj poziciji. Sva tri boda ekipi Paskala Jansena doneo je napadač Jesper Karlson pogotkom u 17. minutu. Ipak, mogao je vrlo lako rumunski tim makar do boda u nastavku.

U potpunosti je dominirala četa Dana Petreskua u drugom poluvremenu, uputila čak sedam udarca ka golu rivala (naspram nijednog holandske ekipe), ali je sreća nijednom nije pogledala. Posebno joj je leđa okrenula u 88. minutu, kada je snažan udarac Klaudija Petrile poslala na prečku umesto u gol.

LIGA KONFERENCIJE – 3. KOLO

Četvrtak

Grupa B

Anortozis - Flora 2:2 (2:1)

/Deletić 25, Popović 28 - Sapinen 38, 80/

Partizan - Gent 0:1 (0:0)

/Kums 59/

Grupa C

Bode/Glimt - Roma 6:1‚(2:1)

/Botejm 8, 52, 80, Berg 20, Solbaken 71, Pelegrino 78 - Perez 28/

CSKA Sofija - Zorja 0:1 (0:0)

/Sajadmaneš 65/

Grupa D

Kluž - AZ Alkmar 0:1 (0:1)

/Karlson 18/

Jablonec - Randers 2:2 (1:1)

/Cancvara 35, 53 - Odej 36, 90pen/

Grupa F

Kopenhagen - PAOK 1:2 (0:2)

/Bijel 80 - Sidkli 19, Živković 38/

Slovan Bratislava - Linkoln Red Imps 2:0 (0:0)

/Grin 46, Hentv 84/

Grupa H

18.45: Karabag - Kajrat 2:0 (0:1)

/Šejdaev 79, Husejnov 90+1 - Kante 19pen/

Bazel - Omonija 3:1 (2:1)

/Milar 19, Artur 41pen, Žegrova 88 - Gomez 27pen/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.