Liverpul završio jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala

Izvor: B92, 11.Avg.2023, 08:03

Liverpul završio jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala

Engleski Liverpul dogovorio je prelazak Ekvadorca iz redova Brajtona Moisesa Kaiseda za 126 miliona evra, u danu kada startuje nova sezona Premijer lige.

Čelsi je takođe bio do kraja "u igri" za potpis Ekvadorca međutim "Redsi" su bili ubedljiviji i dobili pouzdanog defanzivnog veznog fudbalera.

Kada bude kompletiran transfer Kaiseda biće šesti najveći u istoriji fudbala, odmah iza Nejmarovog u PSŽ (222m), Mbapeovog u PSŽ (180m), Kutinjovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Barselonu (135m), Dembeleov u Barselonu (135m) i Feliksov u Atletiko Madrid (127m).

Kaisedo je u prethodnoj sezoni bio jedan od najboljih igrača Brajtona.

Sezonu ranije nije čak ni bio u Engleskoj pošto je proveo tu takmičarsku godinu u belgijskom Beršotu, a od 2021. godine je deo evropskog fudbala.

Stigao je u Brajton iz ekvadorskog Indepedijentea.

Samo godinu dana kasnije dočekao je da bude jedna od najvećih transfer priča u istoriji fudbala i naravno postao je najveći transfer u istoriji ekvadorskog fudbala.

Prelazak u Liverpul biće ozvaničen u petak, pošto završi lekarske preglede.

Podsetimo da su "Redsi" ovog leta već doveli iz Brajtona Argentinca Aleksisa Mekalistera, svetskog prvaka sa "Gaučosima", tako da su sada sa Kaisedom kompletirali tandem koji je bio važan oslonac veznog reda tima sa "Ameks" stadiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.