Liverpul ubedljiv protiv Čelsija

Izvor: B92, 20.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul ubedljiv protiv Čelsija



Fudbaleri Liverpula pobedili su Čelsi rezultatom 2:0 u prvom meču 24. kola Premijer lige.

Stoti meč u najjačem engleskom takmičenju za Rafu Benitesa i Žozea Murinja odlučenje u prvih 20 minuta, kada su "Crveni" stvorili nedostižnu prednost i ostvarili prvi ligaški trijumf nad šampionom posle tri i po godine.

Liverpul je počeo sjajno – već u trećem minutu Krauč je spustio loptu za Kajta, koji je izbacio Paula Fereiru i lako savladao Petra Čeha, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se vratio na gol prvi put posle teške povrede lobanje.

U narednih desetak minuta domaći tim propustio je niz prilika, koje mu je omogućio tandem centralnih defanzivaca Fereira – Esjen, potpuno nenavikao na igru na toj poziciji.

Odluku je doneo Džermejn Penant u 18. minutu – Džerard je centrira, Esjen izbio loptu, a Ešli Kol samo posmatrao dok se njegov nekadašnji klupski drug iz Arsenala spremao na šut. A šut je bio sjajan, odbio se od prečke iza nemoćnog Čeha i doneo Penantu prvi gol za Liverpul.

Do kraja Čelsi nije izgledao spremno da napravi preokret, a najbliži golu bio je Jun Arne Rise, čiji je udarac sa preko 30 metara početkom drugog poluvremena pogodio prečku.

Razlika između dva kluba sada je samo pet bodova, a Mančester Junajted u jednako atraktivnom duelu sa Arsenalom (nedelja) može da pobegne na devet bodova od najbližih rivala.

U ostalim utakmicama, najubedljiviju pobedu ostvario je Midlzbro sa čak 5:1 nad petoplasiranim Boltonom. Loš dan ekipe Sema Alardajsa najavio je Spid autogolom već u 6. minutu, da bi zatim do 23-eg Ksavijer i Viduka povećali na 3:0. Nadu gostima sredinom prvog poluvremena doneo je Nolan, ali se Stjuart Dauning, posle dve asistencije, i sam upisao u strelce u 43. minutu i praktično obezbedio pobedu domaćoj ekipi već na poluvremenu. Konačnih 5:1 postavio je Viduka u finišu meča.

Veoma neizvesna završnica viđena je u malom londonskom derbiju između Fulama i Totenhema. Posle žestoke borbe u kojoj su domaći ostali sa 10 igrača zbog isključenja Helgusona, Fulam je stigao u vojstvo u 84. minutu. Vinćenco Montela postigao je prvi gol u Premijer ligi i to iz penala nakon što je Doson igrao rukom u svom šesnaestercu. Međutim, kada se činilo da će domaći odneti pobedu, Čimbonda je izjednačio samo par minuta kasnije za konačnih 1:1.

Nerešeno je bilo i u duelu Njukasla i Vest Hema, 2:2, iako su gosti vodili sa 2:0 posle 20-ak minuta igre. Ipak, najpre je Milner izjednačio pre poluvremena, da bi zatim Solano izjednačio u 53. minutu iz penala posle poklona Boa Mortea koji je bez ikakvog pritiska odigrao rukom u šesnaestercu.

U Birmingemu, Aston Vila je pobedila Votford golovima u 86-om i 90. minutu preko Mejhona (autogol) i Agbonlaora.

Portsmut je tek drugi put ove sezone izgubio na domaćem terenu i to od Čarltona sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Faj u 79-om minutu.

Poslednji meč dana doneo je briljantan nastup Blekburna u Mančesteru. Roversi su pobedili Siti 3:0 uz dva gola Mortena Gamst Pedersena i jedan Mata Darbišira, a u sezoni dali su Pirsovoj ekipi čak sedam golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.