Izvor: RTS, 24.Jan.2021, 20:53

Liverpul u velikom padu, Junajted prošao u osminu finala FA kupa

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u osminu finala FA kupa, pošto su u velikom derbiju Engleske savladali Liverpul sa 3:2. "Crveni đavoli" su odigrali veoma dobro i produbili krizu rivala, koji je nastavio da posrće u svim domaćim takmičenjima.
Liverpul je pobedio samo jednom u poslednjih sedam utakmica i sada je završio učešće i u drugom nacionalnom kupu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Duel na "Old Trafordu" mnogo bolje je počeo po goste, koji su bili bolji i došli do prednosti u 18. minutu preko Mohameda Salaha.
Egipćanin je dobio odličnu loptu od Bobija Firmina i lepo prebacio protivničkog golmana, ali su "crveni" posle tog pogotka propustili da iskoriste dobar period u igri i kazna je brzo stigla.
Osam minuta kasnije, nakon brze kontre, Markus Rašford je poslao savršenu dugu loptu do Mejsona Grinvuda, koji je prihvatio i sa 12-13 metara je poslao u donji levi ugao.
Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi Grinvud uzvratio asistenciju Rašfordu na startu nastavka. Liverpul je brzo izjednačio drugim pogotkom Salaha, pre nego što je odluka pala u finišu susreta.
Fabinjo je neoprezno oborio Edinsona Kavanija na ivici kaznenog prostora, a rezervista Bruno Fernandeš, koji je na teren zakoračio nekoliko minuta ranije, preciznim udarcem uz desnu stativu matirao je golmana Alisona.
Junajted će u sledećoj rundi igrati protiv Vest Hema, dok su tokom dana dalje prošli Čelsi, Lester siti i Barnli.
Ekipi Jirgena Klopa ostaje nadmetanje u Ligi šampiona i Premijer ligi, gde zauzimaju treće mesto sa šest bodova manje od prvoplasiranog Junajteda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FENOMENALAN DUEL NA OLD TRAFORDU: Derbi iz snova za sve navijače! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 24.Jan.2021

Odigran je mnogo zanimljivi duel u okviru FA kupa, u odnosu na onaj koji je odigran pre nekoliko dana u Premijer ligi. Mančester Junajted je na svom terenu dočekao ekipu Liverpula, u okviru 4. kola FA kupa. Mančester Junajted: Henderson, Van-Bisaka, Lindelof, Megvajer, Šou, MekTominej, Pogba, Grinvud,...

Nastavak na HotSport.rs...

Junajted srušio Liverpul za osminu finala FA kupa

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2021

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u osminu finala FA kupa, pošto su u velikom derbiju Engleske savladali Liverpul sa 3:2. "Crveni đavoli" su odigrali veoma dobro i produbili krizu rivala, koji je nastavio da posrće u svim domaćim takmičenjima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.