Liverpul srušio Filipa Drugog

Izvor: RTS, 30.Jul.2010, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul srušio Filipa Drugog

Skoplje nije videlo Toresa, Džerarda i Kola, ali i ono što su imali prilike da gledaju sa punih tribina stadiona Filip Drugi bilo je očigledno. I pola ekipe sa Enfilda više je nego dovoljno za pobedu protiv nejakog Rabotničkog, očigledno fasciniranog sjejem istorije "crvenih". Rabotnički - Liverpul 0:2.

David Ngog postigao je oba gola na retkom gostovanju evropskih fudbalskih giganata u Skoplju. Liverpul je u glavni grad Makedonije došao bez 10 igrača, ali i spreman za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iskušenja, jer je Roj Hodžson stalno imao na umu slavnih makedonskih 2:2 protiv Engleske u Sanderlendu pre nekoliko godina.

Milan Jovanović debitovao je u Skoplju u dresu slavnog tima i pružio sasvim pristojnu partiju, sa nekoliko sjajnih akcija po levoj strani napada, iako je formacijski bio povučeniji u odnosu na mesto na kome je igrao u Standardu iz Liježa i srpskoj reprezentaciji.

Gardijan piše da je Jovanović često menjao strane, pokušavajući da se probije napred i sa leve i sa desne napadačke strane, ali i kroz sredinu. Rajan Babel nije dao gol, ali ponovo "pametuje" na Tviteru, pa je napisao: "Mislio sam da je Jovanović napadač".

Ipak, Roj Hodžson može biti potpuno zadovoljan načinom na koji je igrala njegova ekipa, posebno jer je David Ngong sa dva pogotka uklonio sve njegove strahove da bi meč u Skoplju mogao predstavljati težak način da se otvori nova sezona, posebno kada je, konačno, prebrinuo brige oko sudbine El ninja i Stivena Džerarda.

U ekipi sa Enfilda odlično su igrala krila, Ngog i David Amo.

Navijači Rabotničkog nisu bili zadovoljni jer su očekivali više od najveće utakmice koju su njihovi ljubimci imali prilike da odigraju u 73 godine dugoj istoriji, ali se ta nadanja čine nerealnim za drugoplasiranu ekipu prvenstva Makedonije, koje je protekle sezone okončano "na mišiće", jer je većina klubova pogođena ozbiljnim problemima.

Prvi gol postignut je u 17. minutu, kada je Lukas, koji je obe večeri bio kapiten "crvenih" izveo slobodan udarac, koji su iz nekog neobjašnjivog razloga propustila dva odbrambena igrača Rabotničkog, pa je Ngog samo podigao loptu preko nemoćnog Martina Bigatinova.

Ngog je drugi gol postigao u 58. minutu posle dodavanja Kelija.

Englezi su se žalili da je deo utakmice odigran skoro u mraku jer su se deo tek postavljenih reflektora na renoviranom stadionu Filip Drugi pokvario.

Svi rezultati kvalifikacija za Ligu Evropa:

Spartak Zlatibor Voda - Dnjepar 2:1

Galatasaraj - OFK Beograd 2:2

Crvena zvezda - Slovan 1:2

Budućnost Podgorica - Brondbi 1:2

Elfsborg - Teteks 5:0

Rabotnički - Liverpul 0:2

Odenze - Zrinjski Mostar 5:3

Dinamo Bukurešt - Hajduk Split 3:1

Maribor - Hibernijan 3:0

Olimpijakos - Makabi Tel Aviv 2:1

Maritimo - Bangor siti 8:2

Šemrok Rovers - Juventus 0:2

Sibir Novosibirsk - Apolon Limasol 1: 0

Beroe - Rapid Beč 1:1

Dnjepar Mogiljev - Ostrava 1:0

Inter Turku - Genk 1:5

Molde - Štutgart 2:3

Mipa - Temišvar 1:2

Ruh Čoržov - Austrija Beč 1:3

Karpati - Zestafoni 1:0

Utreht - Lucern 1:0

Alesund - Modervel 1:1

APOEL Nikozija - Jablonec 1:0

Randers - Lozana 2:3

Kalmar - Levski Sofia 1:1

Makabi Haifa - Dinamo Minsk 1:0

Serkl Briž - Anortozis 1:0

Visla Krakov - Karabah 0:1

Nordsjeland - Sporting Lisabon 0:1

Đer - Monpeje 0:1

Plzen - Bešiktaš 1:1

Šturm Grac - Dinamo Tbilisi 2:0

AZ Alkmaar - IFK Geteborg 2:0

Jagielonija Bijalstok - Aris 1:2

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lane: Jedva čekam da istrčim na "Enfild"!

Izvor: Sportal.rs, 30.Jul.2010

Milan Jovanović debitovao je za Liverpul protiv Rabotničkog iz Makedonije u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope (2:0). Srpski reprezentativac kaže da puca od samopouzdanje i da će biti spreman za otvarajući meč u Premijer ligi protiv Arsenala.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.