Liverpul prodaje prava na “Enfild”

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Avg.2012, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul prodaje prava na “Enfild”

Predsednik Liverpula Džon Henri izjavio je da razmatra prodaju prava na korišćenje imena “Enfild”, stadiona na kojem igra taj klub, kako bi na taj način bila prikupljena sredstva za finansiranje.
Klub bi trebalo značajno da poveća svoju zaradu, ali to neće biti lako. Ne vidim da je to moguće na lokalnom nivou, veći deo novca mora doći iz našeg globalnog prisustva – rekao je Henri.
Dogovor oko Enfilda mogao bi biti postignut ukoliko se pojave >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pravi partneri. Nismo se još time bavili – dodao je Henri.
Henri je pozvao Premijer ligu da dosledno sprovedi finansijsku fer–plej politiku i kritikovao neke od vodećih timova zbog ignorisanja propisa Evropske fudbalske federacije (UEFA) koji se odnose na dozvoljena ulaganja, prenosi američki sportski sajt ESPN.
On je naveo da je cilj Liverpula da postane klub koji će moći samostalno da se izdržava od svojih prihoda.
Šampion Engleske Mančester siti imao je u fiskalnoj 2010/2011 gubitke od 197 miliona funti, dok je Čelsi samo ovog prelaznog roka već kupio fudbalere čija ukupna vrednost prelazi 60 miliona funti.
UEFA pokušava da odstrani iz evropskih takmičenja timove koji su za poslednje tri godine beležili gubitke veće od 45 miliona evra, ali Henri kaže da sumnja da će do toga doći.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.