Liverpul ozvaničio rastanak sa četvoricom igrača

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 23:53

Liverpul ozvaničio rastanak sa četvoricom igrača

Liverpul će na kraju sezone napustiti kvartet fudbalera koji su proteklih godina bili nezaobilazni deo najvećih uspeha Klopovog tima

U pitanju su Roberto Firmino, Džejms Milner, Aleks Okslejd - Čembrlen i Nabi Keita.

Sva četvorica će na leto da potraže nove angažmane. Neki su ih već i našli.

Ostaće upamćeni po tome da su imali važne uloge u timu Jirgena Klopa u trenucima najveće moći ovog tima. Bili su deo najvećih uspeha kluba u novijoj istoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojili su Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo 2019. godine.

Kao vrhunac, stigla je i titula u Premiejr ligi, prva za klub posle 30 godina - ova četvorica igrača bila su deo i tog slavlja.

Roberto Firmino je još ranije naglasio da je završio svoju eru u Liverpulu, a nedavne glasine ukazuju na transfer u redove Barselone.Brazilski napadač je u Liverpul stigao 2015. godine iz nemačkog Hofenhajma.

Džejms Milner je takođe zaslužio veliko poštovanje i jedan je od igrača kojeg navijači izuzetno cene. Milner je već dogovorio prelazak u redove Brajtona.

Više od 20 godina Milner igra u nastupa u Premijerligi, debitovao je 2002. godine kada je imao 16 godina - u dresu Lidsa.

Igrao je još i za Njukasl, Aston Vilu, Mančester Siti i Liverpul, gde se zadržao osam godina.

Nabi Keita je doveden 2018. godine za 60 miliona evra, ali nije do kraja ispunio očekivanja i on se nije mogao dogovriti sa "Redsima" za potpis novog ugovora.

Aleks Okslejd - Čamberlen se nije puno naigrao ove sezone, ali imao je i raznih problema sa povredama. Svakako je i on dao svoj doprinos u godinama provedenim u klubu, ali jednostavno je došlo vreme za nove izazove.

"Sva četiri igrača otići će uz našu zahvalnost i poštovanje za doprinos koji su dali", objavio je Liverpul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.