Liverpul na prodaju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul na prodaju?

LONDON - Čelnici Liverpula i milijarder iz Kuvajta Naser Al-Karafi počeli su danas pregovore o prodaji premijerligaškog kluba, preneli su britanski mediji.

Liverpul je u finansijskim problemima jer duguje 250 miliona funti, a za šest meseci vlasnici će početi pregovore o načinu vraćanja duga.

Biznismeni Džordž Džilet i Tom Hiks su u martu 2007. godine kupili Liverpul za 218,9 miliona funti. Mediji navode da su oni prošlog juna pregovarali sa Al-Karafijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da tada nije postignut dogovor o prodaji kluba.

Magazin Forbs je bogatstvo Al Karafija procenio na 14 milijardi funti, zbog čega je zauzeo 46. mesto na listi najbogatijih ljudi sveta.

Trener Liverpula Rafael Benites rekao je danas da nije znao za nove pregovore i naglasio da se koncentriše samo na stvari koje su vezane za fudbal.

"Atmosfera na treninzima je dobra - igrači treniraju zajedno i među njima nema problema. Moramo da se koncentrišemo samo na dešavanja na terenu. Razmišljamo o narednoj utakmici", rekao je Benites.

Vlasnici Liverpula su prošlog marta odbili ponudu Međunarodne grupe iz Dubaija (DIC) od 500 miliona funti. Hiks je tada sprečio Džileta da proda svojih 50 odsto deonica toj kompaniji.

Navijači Liverpula smatraju da bi klub trebalo da kupe osobe koje će brinuti o tradiciji kluba.

"Podržali bismo prodaju Liverpula 'podobnim' vlasnicima, ljudima koji bi poštovali klub, brinuli o vrednostima i tradiciji. Moramo da budemo sigurni da nas novi vlasnici neće dovesti u istu situaciju u kojoj smo sada", rekao je jedan od navijača Džejms Mekena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.