Liverpul će ostaviti bodove u Londonu

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul će ostaviti bodove u Londonu

Čelsi i Liverpul dele pr­vo mesto na tabeli Premijer lige, a posle meča devetog kola elitnog engleskog takmičenja samo jedna od ekipa mogla bi da se nađe na čelu. Na „Stamford Bridžu" od 14.30 časova snage će odmeriti Skolarijevi i Benitezovi gladijatori, koji su u dosadašnjem delu sezone najviše i pokazali.

Obojica trenera moraće da imaju u vidu i izveštaj lekara prilikom sastavljanja ekipe. Ipak, Čelsi i Liverpul imaju toliko kvalitetnih fudbalera, da povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne mogu da umanje draž derbija Premijer lige. Do­maćin će biti oslabljen za Džoa Kola, Balaka, Esijena i Drogbu, dok u dresu Liverpula neće biti Toresa, Škrtela i Degena.

- Liverpul je opasan, jer ima sjajan tim i fudbalere koji ove sezone nisu izgubili nijednu utakmicu. Ponekad im ponestane kondicije u poslednjih pet minuta utakmice, ali već do tada uspevaju da ostvare dobar rezultat. Razlog za to je što igraju kao pravi tim. To je ono što volim da vidim i kod svojih ekipa – svestan je snage protivnika menadžer Čelsija Luis Felipe Skolari.

Ipak, Skolari veruje u snagu „plavaca".

- Mislim da je moguće da ovu sezonu Premijer lige završimo bez poraza. Moja ekipa poseduje strast prema igri, maksimalan profesionalizam i može da ostvari taj savršeni rezultat.

Najveća briga menadžera Liverpula Rafe Beniteza jeste povreda. Ubojiti Španac neće igrati protiv Čelsija, a Džerard, Kin i Alonso trebalo bi da se nađu na terenu „Stamford Bridža". Benitez je smiren uoči veoma važnog duela.

- Rano je još da bi se odlučivalo o tituli. Ipak, pobednik ovog meča imaće mnogo samopouzdanja u nastavku sezone i pokušaćemo da se mi nađemo u toj ulozi.

Robi Kin će predvoditi napad ekipe sa „Enfilda" u odsustvu Toresa. Irac je postigao gol na gostovanju Atletiku u Ligi šampiona.

- Proteklih sezona Liverpul je dobro igrao protiv Čelsija. Mi verujemo da u Londonu možemo da ostvarimo dobar rezultat, iako Čelsi ima sjajan start sezone. Oni igraju besprekorno ove sezone, primili su malo golova, ali to ne znači da nećemo uspeti da savladamo Petera Čeha – istakao je Kin.

Mančesteru samo bod

Fudbaleri Mančester junajteda „zagrcnuli" su se u devetom kolu Premijer lige. Izabranicima sera Aleksa Ferguson presele su „karamele" na „Gudison parku" – 1:1. Junak u ekipi Evertona bio je Felaini, koji je u drugom poluvremenu iskoristio asistenciju Fila Nevila za izjednačenje. Polovinom prvog dela meča Daren Flečer je pogodio mrežu bivšeg saigrača Hauarda posle dobre kombinacije sa Rajanom Gigsom. Posle osam utakmica Ronaldo i ekipe imaju samo 15 bodova i nalaze se na petoj poziciji Premijer lige. Ekipa Hala je potvrdila sjajnu formu trijumfom na gostovanju Vest Bromviču – 3:0. Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu.

Čelsi – Liverpul

Stadion: „Stamford Bridž". Kapacitet: 40.000.

Čelsi: Čeh, Bosingva, Teri, Karvaljo, Ešli Kol, Mikel, Lampard, Maluda, Deko, Kalu, Anelka.

Liverpul: Reina, Arbeloa, Karager, Ager, Dosena, Maskerano, Alonso, Džerard, Benajun, Kujt, Kin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.