Liverpul će navijati za Junajted!

Izvor: Mondo, 23.Apr.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul će navijati za Junajted!

Mančesterski derbi biće jedna od poslednjih realnih prilika da ekipa Pepa Gvardiole ispusti važne bodove i "dozvoli" Salahu i drugovima da osvoje titulu.

Da bi Liverpul prvi put od 1990. godine postao šampion Engleske, biće mu neophodna pomoć drugih timova, kojih je sve manje i manje.

Iako je ekipa Jirgena Klopa trenutno prva na tabeli, sa dva boda više od Mančester sitija, u Liverpulu su nemirni jer su i odigrali utakmicu više od branioca titule. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U takvoj situaciji, "Redsi" su prinuđeni da navijaju za one za koje ni u kojim drugim okolnostima ne bi - za Mančester junajted. Razlog za to je jasan, jer će Siti u sredu od 21 čas gostovati upravo na Old Trafordu i imaće bar "na papiru" najteži zadatak do kraja sezone.

Naglašavamo "papir", jer je Mančester junajted od pobede u dvomeču protiv Pari Sen Žermena u padu forme, a kulminacija očigledne krize "đavola" viđena je u nedelju, kada je tim Ole Gunar Solskjera izgubio na gostovanu Evertonu ubedljivih 0:4.

Preciznije rečeno, od 6. marta i velike noći na Parku prinčeva u Parizu, Junajted je izgubio u susretima protiv Arsenala (0:2), Vulverhemptona (1:2 u FA kupu i 1:2 u Premijer ligi), Barselone (0:1 i 0:3) i Evertona (0:4). Posle tih rezultata, Solskjer se izvinjivao navijačima, Nemanja Matić je preuzimao odgovornost za debakl na "Gudisonu", a pristalice Liverpula gaje nadu da će se ekipa oporaviti i da će pomoći najljućem protivniku da konačno osvoji titulu.

U svakom slučaju, biće to neobična situacija za navijače oba tima.

Sa druge strane, menadžer Sitija Pep Gvardiola naišao je na krupan problem u pripremi utakmice, jer neće moći da računa na povređenog Kevina De Brujnea (27), ofanzivca koji je osetio bol u mišiću u utakmici protiv Totenhema, pa u 38. minutu ustupio svoje mesto Fernandinju.

Foto: Tanjug/AP/Rui Vieira

"Ne verujem da će (De Brujne) igrati. Ima problem sa mišićem. Videćemo narednih dana da li će biti bolje, ali za sredu nije spreman", izjavio je Gvardiola i otklonio mogućnost da na "Teatar snova" istrči strelac pet i asistent za 10 golova ove sezone.

Belgijanca ove sezone veoma muče povrede. Zbog problema sa ligamentom kolena već je propustio 13 kola.

"Nažalost, De Brujne je već bio povređen, a pre njega i drugi igrači... Imao je nekoliko problema sa mišićima kao posledicu povrede kolena", dodao je Gvardiola i nije mogao da potvrdi da će sjajni "paker" ponovo zaigrati ove sezone.

Naravno, sutrašnji (sreda) derbi neće nositi takmičarski značaj samo za gosta, jer je Junajted i dalje u aktivnoj trci za četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona. U ovom trenutku, Solskjerov tim je šesti, sa tri boda i utakmicom manje od četvrtoplasiranog Čelsija.

Dakle, i Junajted će morati da pobedi...

Preostale utakmice oba tima:

SITI

sreda: Mančester junajted - Mančester siti

nedelja: Barnli - Mančester siti

6. maj: Mančester siti - Lester

12. maj: Brajton - Mančester siti

LIVERPUL

petak: Liverpul - Hadersfild

4. maj: Njukasl - Liverpul

12. maj: Liverpul - Vulverhempton

Parovi:

u utorak

Votford - Sautempton 20.45

Totenhem - Brajton 20.45

u sredu

Vulverhempton - Arsenal 20.45

Mančester junajted - Mančester siti 21.00

Tabela: Liverpul 88, Mančester siti (-1) 86, Totenhem (-1) 67, Čelsi 67, Arsenal (-1) 66, Mančester junajted (-1) 64, Everton 49, Votford (-1) 49, Lester 48, Vulverhempton (-1) 48, Vest Hem 43, Kristal Palas 42, Njukasl 41, Bornmut 41, Barnli 40, Sautempton (-1) 36, Brajton (-1) 34, Kardif 31, Fulam 23, Hadersfild 14.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.