Liverpul će intonirati englesku himnu na Enfildu – čeka se reakcija navijača

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 11:35

Liverpul će intonirati englesku himnu na "Enfildu" – čeka se reakcija navijača

Povodom krunisanja kralja Čarlsa na svim stadionima u Premijer ligi ovog kola puštaće se himna, a samo na jednom ona će verovatno biti izviždana

Fudbalski klub Liverpul intoniraće englesku himnu u subotu pre utakmice sa Brentfordom iako to, zbog svojih navijača, nema običaj da čini. Sada je, ipak, situacija specifična, jer će Princ Čarls u subotu biti proizveden u kralja, a zbog čina krunisanja gotovo svi klubovi će pre svojih utakmica, po direktivi Premijer lige, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intonirati himnu u čast ovog velikog događaja za Englesku.

Zbog svojih uverenja, navijači "Redsa" se oštro protive engleskoj himni, nema događaja gde je nisu izviždali i veliko je pitanje kako će danas reagovati.

Liverpul je saopštio da će "himna biti puštena na zahtev Premijer lige u čast krunisanja".

Klub je takođe dodao u saopštenju:

"Naravno da je lični izbor kako će ko na Enfildu da obeleži ovaj događaj i znamo da pojedini navijači imaju stroge stavove što se toga tiče".

Osim himne, klubovi će i na druge načine adekvatne za ovu priliku moći da obeleže krunisanje Čarlsa III, mada nijedan klub nije u obavezi da to čini. Premijer liga je proteklih dana sve klubove zamolila da na bilo koji način obeleže krunisanje, a kako će to da izgleda, to je na klubovima.

O ovoj osetljivoj temi za Liverpul govorio je dan pre meča i menadžer "Redsa" Jirgen Klop. Novinari su ga podsetili na polufinale FA Kupa na Vembliju protekle sezone, kada su navijači Liverpula zviždali himni.

"To nije bilo nešto u čemu sam uživao", rekao je kratko Nemac i dodao:

"Uvek je najbolje postaviti pitanje - zbog čega se sve to dešava? Ne rade to bez razloga".

Kao vojnik Liverpula, Klop je u ravni sa stavom koji ima i klub po ovom pitanju.

"Stav kluba je i moj stav. Ovo je definitivno tema na koju ne mogu da dam pravo mišljenje jer sam ja Nemac i mi nemamo kralja i kraljicu. Prilično sam siguran da će mnogo ljudi u ovoj zemlji da uživaju u ceremoniji krunisanja, neki će biti više zainteresovani, neki manje. To je sve što mogu da kažem".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poznato zašto navijači Liverpula zvižde na britansku himnu (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2023

Uoči utakmica 35. kola Premijer lige na svim se stadionima intonira britanska himna zbog krunidbe kralja Čarlsa III. Ipak, na jednom stadionu "Bog čuva kralja" himna, nije dobrodošla. Radi se o "Enfildu", gdje su navijači Liverpula uoči utakmice s Brentfordom izviždali himnu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.