Litija i moleban u Beogradu za pravoslavne vernike u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litija i moleban u Beogradu za pravoslavne vernike u Crnoj Gori

Na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu počeo je skup podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Okupljenima na platou obratili su se profesori Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka - Čedomir Antić, Branko Rakić i Časlav Koprivica, Željko Ćurović iz Saveza Srba iz Crne Gore, kao i direktor izdavačke kuće "Katena mundi" Branimir Nešić.

Protest se održava u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Univerziteta u Beogradu, prenosi RTS.

Predstavnici studenata Pravnog fakulteta od vlasti u Srbiji traže da se uključe u rešavanje problema u vezi sa spornim zakonom i podignu to pitanje na međunarodni nivo.

Istakli su da žele da pokrenu inicijativu za pisanje rezolucije o ugroženost Srba i SPC u Crnoj Gori.

Po obraćanju svih govornika planirana je litija do Saborne crkve, gde će se od 20 časova služiti moleban podrške.

Novo okupljanje organizatori su najavili za 24. januar na istom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Litija i moleban u Beogradu za pravoslavne vernike u Crnoj Gori VIDEO

Izvor: B92, 17.Jan.2020

Na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu poceo je skup podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori...Okupljenima na platou obratili su se profesori Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka - Čedomir Antić, Branko Rakić i Časlav Koprivica, Željko Čurović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.