Lisac za B92 o Nimburku i Makabiju

Izvor: B92, 22.Mar.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisac za B92 o Nimburku i Makabiju

Nimburk napušta NLB ligu, Makabi pokazao želju da se vrati, Makedonci bi ponovo da uđu u takmičenje, izjavio za B92 Roman Lisac.

Novo izdanje NLB lige za sezonu 2011/2012, sigurno u svom sastavu neće imati Nimburk, ali se možda vraća Makabi, i priključuje jedan makedonski klub, izjavio je za B92 generalni menadžer tog takmičenja Roman Lisac.

Nimburk je ambiciozno ušao u projekat NLB liga i angažovao is voj novac kako bi platio putne troškove svim učesnicima, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je upravo zbog nedostatka novca odlučio da se povuče već posle prve sezone. Ipak, povratak Makabija, koji je 2003.godine igrao finale i izgubio od Zadra, predstavlja iznenađenje:

Istina je da razgovaramo sa Makabijem, koji je izrazio interes da se vrati u ligu. To saznanje nas jako veseli, jer nema puno tako velikih klubova kao što je Makabi".

Da li je i primer Nimburka dokaz da je novca za košarku sve manje, uz sve probleme koje imaju Zvezda, Cibona, Zadar...

Nije u problemu samo košarka, nego sport u celini na prostorima bivše SFRJ. Tu će morati da se poradi mnogo u budućnosti, posebno u delu sa marketingom. Još mora dakle da se unapredi i ova liga kako bi bila još interesantnija za ulazak sponzora u klubove".

Svojevremeno se spominjali i eventualni ulazak jednog makedonskog kluba, čime bi priča o klubovima EX YU bila zaokružena:

U razgovorima smo i sa Makeodoncima. Ponovo su se javili i rekli da su vrlo zainteresovani da se uključe u NLB ligu. Putujem u Makedoniju već sutra, pa ćemo videti da li je jedan klub iz Makedonije spreman da odgovori zahtevima i da napravi korak više u kvalitetu. To podrazumeva da će biti u stanju da obezbede uslove, na prvom mestu koja će garantovati makar solidnu, korektnu ekipu koja bi nastupila u NLB ligi" rekao je Lisac za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.