Lipi: Katanaćo je prošlost

Izvor: B92, 16.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lipi: "Katanaćo je prošlost"



Selektor Italije Marćelo Lipi tvrdi da će se na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj njegova reprezentacija osloboditi priča da igra defanzivan fudbal.

Lipi veruje da je pobeda od 4-1 u nedavnom prijateljskom meču nad Nemačkom znak koji pokazuje kojim putem ide Italija.

"Imate suviše negativan utisak o italijanskom fudbalu", rekao je selektor Italije stranim novinarima na konferenciji za medije u četvrtak. "Mislim da je reprezentacija pokazala da se italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbal promenio, da nije kakav je bio."

Bivši trener Juventsa sa kojim je osvojio titulu prvaka Italije i Evrope kaže da je napadački fudbal najbolji način da se stigne do pobede.

"Ukoliko napadate sa pet ili šest igrača i dalje ostaju četvorica da brane gol-ako su dobro organizovani to se može uraditi."

Pobeda nad Nemačkom je povećala očekivanja od Italije koja je prethodni put bila prvak sveta 1982. u Španiji kada je maskota bio Naranjito.

"Nemačka je favorit. Engleska, Francuska, Holandija, Italija...ovi timovi idu na Prvenstvo nadajući se da će da pobede. Ali svi oni znaju da je glavni kandidat Brazil."

Lipi još ne razmišlja o kasnijim fazama takmičenja već se trenutno bavi rivalima u grupi E.

"Ukoliko ne prođemo grupu to sigurno neće biti zato što smo potcenili rivale. Respektujemo Ganu, SAD i Češku."

"Proučavamo kako igraju ali pre svega moramo da budemo uvereni u svoju snagu."

Još nije izvesno da li će za Italiju igrati na Svetskom prvenstvu jer se oporavlja od povrede članka na nozi.

"Čitav svet se nada da će Toti igrati na Svetskom prvenstvu. On je za mene na nivou Ronaldinja i Mesija. "

Lipi je rekao da ima ideju koga će da vodi na SP 2006. ali da još ne želi da objavi spisak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.